Els bancs no pateixen la crisi i tanquen amb beneficis milionaris

Lluny de la crisi que pateix la ciutadania, els bancs presenten any rere any beneficis escandalosos, fruit del patiment al que sotmeten al poble.

A Catalunya, les dues principals entitats financeres (CaixaBanc i Banc Sabadell), han presentat els seus resultats de 2014, un exercici on Banc Sabadell va créixer un 50% respecte al 2013, tenint un benefici net de 31 milions d’euros, mentre que CaixaBank aconseguia un 96,3% més dels beneficis que va guanyar l’any anterior, situant-se en 620 milions de benefici net.

Edificio_Corporativo_Banco_Sabadell_en_Sant_CugatAjuntament de Cerdanyola i els bancs

Els pressupostos de l’Ajuntament de Cerdanyola per al 2014 inclouen una partida de més de 5 milions per pagar el deute amb els bancs. En 2013 aquesta partida va ser de 6,2 milions d’euros (el 14% del pressupost) i va ser l’única partida que es va executar al 100%. En canvi, altres partides tan importants com els serveis socials, que tenia una destinació de 300.000 euros, no van ser tan prioritàries per al Govern local i tan sols es van executar el 50%.

Els bancs de la vergonya

Aquestes dues entitats bancàries fan operacions financeres amb les principals empreses fabricants “d’armes controvertides”, com bombes de raïm, mines antipersones, armes biològiques, químiques i, sobretot, nuclears, segons el centre d’investigació internacional Profundo.  Per posar un exemple, en novembre de 2013, el Banc Sabadell va aportar 15 milions de dòlars a l’empresa ATK (Alliant Techsystems).

Comparteix: