“El Cafè amb Llet surt per Sant Jordi disposat a clavar una llança a les entranyes del drac de la desinformació”

Amb aquestes paraules presentava l’any passat el Joan Barril la revista Cafè Amb Llet. Avui és el dia dels llibres i és per això que volem apropar-vos al llibre “Artur Mas: On són els meus diners?” que sortia a la llum al Sant Jordi de 2013, marcant un abans i un després històric en la percepció de la gestió de la Sanitat. El llibre de Marta Sibina i Albano Dante tracta sobre la corrupció a la Sanitat Catalana, éssent extrapol·lable a més indrets.

“Una narració a mig camí entre la investigació periodística i la novel·la negra”. La Marta i l’Albano expliquen, amb un llenguatge molt entenedor i amigable, la crònica d’aquesta batalla que s’està lliurant per la Sanitat Pública i com, de manera molt casual, van començar amb la investigació i destapar la complexa xarxa molt qüestionable i opaca que hi ha en Sanitat. A mesura que la lectura avança, el fil conductor i tota la informació que aporta fa que no sigui gens fàcil treure-li l’ull de sobre.

cafe_llet

Descarrega l’edició en Català i PDF clicant la imatge

 

Artur Mas: on són els meus diners?

El 23 d’octubre de 2012 els editors de la revista Cafè amb Llet van ser condemnats a pagar un multa de 10.000€ per haver “danyat l’honor” de Josep Maria Via, un assessor del president Artur Mas. La sentència concloïa que el vídeo sobre l’opacitat al sistema sanitari fet per cafèambllet -titulat “El major robatori de la història de Catalunya”- lesionava el “dret a l’honor” de l’assessor de Mas.

La condemna va posar la revista i els seus dos editors –la Marta i l’Albano- prop del tancament i la ruïna econòmica. Quan al veredicte es va fer públic milers de persones arreu del món van reaccionar i es van oferir a ajudar a pagar la multa per evitar el tancament de la revista. Però la Marta i l’Albano tenien uns altres plans: “Fer una col·lecta per pagar la multa és un acte de defensa quan el que cal és passar a l’atac

Així, van proposar una col·lecta, no per pagar la multa, sinó per tenir els diners necessaris per editar un llibre on s’expliqués amb tot detall l’escandalós i opac funcionament del sistema sanitari. Això va fer que el cas li arribés la informació a molta més gent, al més pur estil de l’Efecte Streisand. En només 12 hores centenars de persones van el finançar.

L’economista Àngels Martínez i la Teresa Forcades han prologat el llibre.

DESCÀRREGA GRATUÏTA:
Edició en [CATALÀ] del llibre ‘Artur Mas: on són els meus diners?’

Edició en [CASTELLÀ] del llibre ‘Artur Mas: donde está mi dinero?’

 

Relacionat amb el Cafè Amb Llet, també volem fer el nostre homenatge al filòsof, escriptor i periodista Joan Barril, autor d’obres molt recomenables com “Sobre la felicitat”, “Condició de Pare”, “Bons propòsits” (amb Joan Ollé), entre moltes altres i, amb la sensible i acurada obra pòstuma “La dona immòvil”, sobre de la història d’una dona que queda postrada tras un accident domèstic.

Aquí sota podeu escoltar les paraules que va dedicar a la 1a publicació de la revista mensual amb més exemplars impressos de Catalunya, el Cafè amb Llet, al programa “Cafè de la R-Pública” de COM Ràdio. Tot just avui fa 1 any.

  “Cafè amb Llet surt per Sant Jordi disposat a clavar una llança a les entranyes del drac de la desinformació”.
Joan Barril

“EL SUCRE DEL CAFÈ”

EDICIONS ON-LINE DEL CAFÈ AMB LLET MENSUAL

llet1 llet2 llet3
   llet4llet5llet6  llet8llet7llet9
 

 

 

 

 

 

 ”Una causa justa gairebé mai és una causa còmode.” Joan Barril

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix: