ERC Cerdanyola aposta per la reforma total del projecte del Centre Direccional

ERC fa públic el seu posicionament davant el projecte urbanístic del Centre Direccional i creu que el proper govern ha de respectar l’opinió dels ciutadans a l’hora de prendre decisions.

IMG-20150417-WA0002(1)És sobradament coneguda la importància que té per la nostra ciutat del projecte urbanístic del “Centre Direccional”. Pel volum de les actuacions, per les conseqüències econòmiques que comportarà i per la seva afectació sobre el territori, la progressió d’aquest projecte serà un dels reptes més importants als que el proper govern municipal haurà de fer front.

Davant la importància que té que els partits que es presenten a les properes eleccions municipals aclareixin quin és el seu posicionament davant aquest projecte urbanístic, la secció local d’Esquerra de Cerdanyola del Vallès ha fet públic el seu posicionament amb els punts que segueixen:

1.- El planejament urbanístic ha estat dissenyat per la Generalitat de Catalunya amb el suport import implícit de l’actual equip de govern ( PSC i ICV-EUiA ). El procés s’ha portat a terme als despatxos de l’INCASOL ( Institut Català del Sol ) d’esquenes a la ciutadania i sense que el ple municipal tingui coneixement dels treballs que es porten a terme.

2.- Des del punt de vista econòmic, l’Ajuntament haurà d’assumir a partir del 2016 els deutes i responsabilitats derivats de la seva participació al consorci. En concret parlem de 45 milions d’euros de deute nou per la corporació municipal. La consolidació d’aquesta xifra als balanços municipals ens portarà per sobre del 100% d’endeutament respecte al pressupost i ens aboca a una més que possible intervenció per part del ministeri.

3.- A nivell urbanístic, segueix sent incomprensible que el govern municipal aposti per planificar la construcció de 4.634 nous habitatges si tenim en compte que avui dia a la ciutat hi ha més de 1.600 habitatges buits. Aquesta manera de procedir no obeeix a cap interès públic, no vetlla pel bon desenvolupament de la nostra ciutat ni és la base pel desenvolupament d’uns serveis públics de qualitat. Ben al contrari, respon a lògiques especulatives antigues, superades i indesitjables.

4.- El planejament que ha generat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat ens mostra la voluntat del INCASOL per impulsar a la Plana del Castell una gran superfície comercial que ve a posar en risc el teixit comercial de la ciutat. No permetrem que la conselleria contribueixi a enfonsar el petit comerç i ens oposarem amb totes les nostres forces a aquesta mostra de desconeixement i irracionalitat.

5.- Tant la Conselleria de Territori i Sostenibilitat com l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès pretenen actuar sense solucionar el problema dels 14 abocadors existents a la zona. Cadascuna de les zones afectades requereix d’una intervenció individualitzada i la situació actual és profundament preocupant. No permetrem cap planejament que posi en risc la salut dels ciutadans i que oblidi la responsabilitat d’aquells que s’han enriquit contaminant el nostre terme municipal.

6.- A nivell de mobilitat i contaminació atmosfèrica, el desenvolupament del Centre Direccional porta aparellades una sèrie d’infraestructures obsoletes que amenacen amb trinxar el nostre territori ( nous carrils a la B30/AP7, via interpolar, Quart Cinturó i Túnel d’Horta ), portant a la congestió de la xarxa viària i l’empitjorament de la qualitat de l’aire. El de la mobilitat és un capítol totalment a refer i al que volem mostrar també el nostre rebuig públicament.

Segons ERC, el mandat 2015 – 2019 ha de servir per prendre decisions importants al respecte del Centre Direccional i “ho ha de fer un govern que respecti l’opinió dels ciutadans, que els tingui en compte a l’hora de prendre decisions”. En aquest sentit, ERC vol ser un govern que planti cara al INCASOL, faci valdre el pes de la nostra ciutat i defensi els interessos dels ciutadans.

Comparteix: