Es presenta la festa externalitzada “Roser de Maig 2015″

L’empresa Taller de Cultura SL torna a ser l’encarregada de gestionar gran part del Roser de Maig 2015 per una quantitat de 122.222 euros. D’aquesta manera, el Govern continua apostant per la gestió indirecta, convertint la festa en negoci.

Cartell_Cerdanyola_Patricia_2De l’1 al 4 de maig els cerdanyolencs podran tornar a escollir entre dues festes: les “oficials”, que són les que l’Ajuntament ha tornat a externalitzar, i les Festes Majors Alternatives (FMA), que un any més continuaran demostrant que l’autogestió és la manera més adequada de tenir unes autèntiques festes populars (el programa de les FMA encara no s’ha fet públic).

El Roser de Maig començarà l’1 de maig, Dia Internacional de les Treballadores, amb l’espectacle de Les Dames de Cerdanyola i, fins dilluns 4 de maig, hi haurà tot un seguit d’activitats que tenen un pressupost de 122.222,22 euros (el pressupost del castell de focs i del mercat modernista no està inclòs en aquesta quantitat i no hem pogut tenir accés a ell).

Com acostuma a ser normal, els dos escenaris més carregats d’activitats del Roser de maig tornaran a ser el Parc del Turonet (Fontetes) i la Plaça Abat Oliba (Centre), però aquest any s’inclourà un de nou: el Parc Xarau, que serà l’espai on s’emplaci la fira d’atraccions.

A les festes d’enguany, el Museu d’Art de Cerdanyola tornarà a tenir protagonisme amb l’exposició “El vestit de la Dama de la Tulipa” i la mostra de bonsais. I, com no, parlar de festa és parlar de ritme. Aquest any Cerdanyola dirà adéu a l’Orquestra Plateria després de 40 anys. Altres grups que donaran ritme “comercial” al Roser seran la Fundación Tony Manero i el concert de Los 40 Principales. I, com no, la música local del Roser vindrà de la ma de l’Agrupació Musical de Cerdanyola.

Festa tradicional

No tot el Roser de Maig està externalitzat. La Comissió de Festes continua vetllant per mantenir els actes tradicionals, com castellers, arriers, correfocs, trabucaires, cercavila, sardanes, gegants,…

Descarrega’t el programa aquí.

Comparteix: