Ciutadans prioritza l’Hospital Ernest Lluch

Els coordinadors locals de Ciutadans de Ripollet, Montcada i Cerdanyola van denunciar la hipocresia dels governs locals actuals en matèria de l’Hospital Ernest Lluch, un hospital que, malgrat ja hauria d’haver estar construït, no s’ha posat ni la primera pedra.

image

Davant la falta de paraula dels governs locals i autonòmic, Ciutadans ha volgut prioritzar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch de cara al proxim mandat. Segons Ciutadans, aquest hospital és necessari per descongestionar l’Hospital Taulí i el Vall d’Hebron, hospitals de referència de la zona.

Segons Maria Valle, PSC i ICV-EUiA deien contínuament que havien aconseguit que la demanda de la ciutadania es feci realitat i que estarien vigilants per que es compleixin els terminis previstos”. En canvi, a data d’avui, aquest projecte està paralitzat “per falta de pressupost”. Segons Valle, aquesta és una “excusa banal, ja que l’atenció a la salut de les persones ha de ser la prioritat de qualsevol govern”. És per això que Ciutadans vol retomar aquest projecte que està reivindicat veïns i veïnes de Cerdanyola, Ripollet, Barberà i Montcada.

Un hospital amb un model sanitari en que el Dret a la Salut deixa de ser un Dret Universal per a ser un privilegi

Segons el model sanitari manifestat recentment pel partit Ciutadans, el que fins fa poc era un dret universal es basaria exclusivament en la situació administrativa de les persones. Hi haurien casos d’excepcions com a infants, embarassades, malalts crònics i infecciosos i en alguns casos d’urgència. Per tant, tota la resta de casos que no es contemplen constituirien la desaparició de la “Universalitat” sanitària.

Amb aquest model, el grup liderat per Albert Rivera continuaria  amb les polítiques sanitàries de CIU-PSC a Catalunya i les lleis del PP a l’Estat Espanyol, basant-se en una condició territorial administrativa i econòmica que castiga un dels col·lectius més vulnerables al nostre país, marcant més diferències i estigmatitzant les persones, a l’hora de la veritat com està passant actualment, en ciutadans de 1a i ciutadans de 2a, com als Estats Units des del govern de Ronald Regan. Així es deixa de banda el dret universal que reivindiquen usuaris i molts professionals sanitaris objectors que es manifesten a favor de la campanya “Jo Sí, Sanitat Universal” contra l’”Apartheid Sanitari”, amb nombrosos casos actuals on acompanyen, assessoren i els metges atenen a qualsevol persona que necessita atenció mèdica.

Quan la prevenció mèdica és essencial pel dret a la salut i és la base per evitar moltes malalties i/o empitjorament de la salut de les persones i, fins i tot, està demostrat que permet estalviar milions d’euros, la dificultat per accedir a serveis sanitaris ha augmentat considerablement als darrers anys, perdent el Dret Universal a la Salut, dret per a tothom i imprescindible, asseguren des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet que porta molts anys lluitant tant per aquest dret com per un l’Hospital Ernest Lluch de gestió 100% pública i de qualitat.

Comparteix: