L’Assemblea Llibertària UAB se suma a la Federació Anarquista de Catalunya

L’Assemblea Llibertària de la UAB s’ha sumat a la Federació Anarquista de Catalunya (FAC), una organització que aplega un total de divuit col·lectius anarquistes d’arreu de la nació.

La FAC està formada amb la voluntat de treballar de manera organitzada i coordinada per tirar endavant la lluita llibertària i es defineix sota els principis de llibertat, igualtat, solidaritat i suport mutu i volen lluitar contra l’autoritarisme, la propietat privada, l’Estat, les institucions i estructures religioses, l’heteropatriarcat, el racisme i la xenòfoba i l’especisme.

Els mitjans que utilitzarà la FAC seran l’acció directa (actuació permanent sense intermediaris), la cultura (divulgar una cultura mitjançant ateneus llibertaris, ràdios lliures, centres socials,..), la lliure associació (unió voluntària en igualtat que assegura l’autodeterminació), l’autogestió (no dependre de cap organisme ni institució) i el suport mutu i la solidaritat.
La finalitat de la FAC és que les idees anarquistes incideixin en la societat per recuperar la consciència social, així com la consciència de la classe treballadora per tal d’aconseguir una societat basada en la llibertat, la igualtat i la solidaritat.
Darrerament el moviment llibertari està sent atacat per part de l’Estat, l’operació més recent rep el nom de “Pinyata”, i sota ella van detenir, dilluns passat, un total de 37 persones, que es sumen a les detingudes a l’Operació Pandora.
Comparteix: