Setmana històrica per al Bàdminton Bellaterra

El Club Bàdminton Bellaterra, creat el 17 de setmbre de 1987 i consolidat com un dels clubs de bàdminton més importants de Catalunya, va tancar la setmana passada amb dos grans èxits: L’ascens de l’equip a la Lliga de Primera Nacional i tres podis al Campionat de Catalunya Universitari.

Ascens a la Lliga de Primera Nacional

badmintonL’equip de lliga del Club Bàdminton Bellaterra ha aconseguit aquest cap de setmana l’ascens a la Lliga de Primera Nacional on competirà la propera temporada. La fase final d’Ascens i Descens de Primera Nacional i Divisió d’Honor es va dur a terme a Granollers.

L’equip, format en aquesta ocasió per Elena Andreu, Paula Cots, Judit Botaya, Marcos Bellver, Raul Bola, Abel Hernández, i dirigit pel tècnic Francesc Pi, va aconseguir pujar de categoria després d’una competició d’infart.
La fita no era gens fàcil. El Bellaterra, que va finalitzar la Lliga regular de Segona Divisió com a segon classificat després de perdre davant San Fernando de València, va quedar enquadrat per la fase final i ascens a Primera Nacional en un dels grups més difícils: Astures (Astúries) i Arjonilla (Andalusia).
Dissabte al matí, l’equip es va batre davant Astures, amb un resultat ajustat i favorable pels locals (4-3) que els permetia seguir en la lluita per l’ascens.
Bellver i Botaya obrien el marcador al guanyar el dobles mixtes a tres sets davant Hector Tovar i Olinda Pardo. Botaya i Cots cedien en el dobles femení però Hernández i Bellver tornaven a posar en avantatge el Bellaterra (2-1). L’individual de Cots es va perdre però no el d’Hérnandez, a dos sets ambdós partits. Amb l’individual d’Elena Andreu perdut davant Cristina González (22-20 i 21-16) i un 3-3 al marcador, era Raul Bola qui donava la victòria al Club amb el seu punt d’individuals davant Marco Antonio Peñalver, al que va derrotar per un 21-19, 11-21 i 21-15.
Al migdia, el Bellaterra es va enfrontar a Arjonilla, un rival una mica més complet. L’encontre va finalitzar 5-2 per el club andalús. Tot i així, si aquest aconseguia batre a Astures a la tarda, el Bellaterra podia passar de grup com a segon. I així va ser.
El Bellaterra només va poder guanyar el dobles femení d’Andreu i Botaya a tres sets davant Ana Figueras i Pilar Carmona (21-17, 19-21 i 21-14) i l’individual d’Andreu. La resta de partits van sumar en el marcador d’Arjonilla.
En la decisiva jornada de diumenge, el Bellaterra es va enfrontar amb el Club gallec de San Amaro, que havia passat com a primer del seu grup. El Bellaterra era conscient de la dificultat de l’encontre, que finalitzava quan el primer equip aconseguia sumar 4 punts. Tot i així, es va imposar per un 4 a 1.
Botaya i Hernández sumaven el primer punt al dobles mixtes. Les noies de San Amaro afegien un punt en el seu marcador al guanyar el dobles femení a Botaya i Andreu. El dobles masculí era pel Bellaterra, tot i que a tres sets (21-15, 21-23 i 12-21). Cots i Bola sentenciaven l’encontre al guanyar els seus respectius individuals i donaven el pas a la semifinal.
L’encontre decisiu es va efectuar diumenge al migdia. El Bellaterra havia de guanyar a la jove plantilla del Oviedo B (Astúries) si volia l’ascens a la lliga de Primera Nacional. Amb el marcador 3-1 favorable, era un altre cop Bola qui sentenciava l’encontre.
L’habitual parella formada per Cristina Poy i Àlex Alcalà donaven el primer punt a Astures al guanyar a Botaya i Bellver a tres sets: 10-21, 22-20 i 14-21. A tres sets també (17-21, 21-9 i 21-18) però amb victòria local s’enfrontaven Cots i Botaya en el dobles femení a Poy i Laura Solis. Després dels dos primers partits intensos, Bellver i Hernández posaven el 2-1 al guanyar fàcil davant Ivan Villanueva i Juan Antonio Minguez. Elena Andreu aconseguia el 3-1 al imposar-se a Myriam Alonso per 21-13, 16-21 i 21-6. Bola finalitzava l’encontre al vèncer en el seu individual a Juan Antonio Minguez per un contundent 21-15 i 21-12, que atorgava l’ascens de divisió i feia esclatar l’alegria de jugadors, tècnics i públic assistent.
Així doncs, l’equip de lliga del Bellaterra competirà durant la propera temporada en les diferents jornades que se celebraran per tot el territori espanyol en Primera Nacional, d’on va descendir la passada temporada.
Cots, Olmos i Bola pujen al podi del Campionat de Catalunya Universitari
Aquest divendres es va celebrar al Servei d‘Activitat Física (SAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona el Campionat de Catalunya Universitari. Els jugadors del Club, representant a diferents universitats, van destacar pels seus resultats obtinguts: un or, tres plates i dos bronzes.
1
Paula Cots i Elena Olmos es van proclamar campiones de Catalunya al vèncer en la final directa a Judit Botaya (UdL) i Aitana Larregola (UB) per 21-13 i 21-16.En la modalitat d’individual es van aconseguir dues plates: Raul Bola (UB) i Elena Olmos (UAB). Bola, que havia arribat a la final sense cedir cap set, va caure 22-20 i 21-16 davant el jugador de La Garriga Guillem Duran (UAB). D’altra banda, Olmos no va poder superar en la final a la jugadora de Granollers Blanca Lucas (UAB) qui es va imposar per 21-18 i 21-15. Paula Cots (UAB) va ser semifinalista en la mateixa modalitat.
Bola, juntament amb Aitana Larregola van aconseguir la medalla de plata en el dobles mixtes al perdre només amb Blanca Lucas i Guillem Duran, per 21-13 i 21-16. La tercera posició va ser pel duet format per Olmos i Carles Perez (UAB).
4
Comparteix: