Forum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat

Un grup d’organitzacions i entitats han creat el Forum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigaltat amb l’objectiu d’aprofundir en les dimensions d’aquestes tres realitats, conèixer les seves causes i buscar alternatives. El Forum es celebrarà del 24 al 26 d’abril a Barcelona.

CapturaforumEls tres genets del desastre social, l’atur, la pobresa i la desigualtat, galopen desbocats atiats per les polítiques nefastes d’ajust i austeritat imposades per les institucions de la UE i aplicades per governs servils.

El drama de la desocupació a Catalunya afecta més de 726.100 persones i a Espanya 5.427.700 segons l’última EPA, una gran part de les quals han esgotat prestacions i subsidis. Sense treball ni ingressos la pobresa creix sense parar, per a centenars de milers de famílies es converteix en crònica i severa. Amb l’última reforma laboral i la consegüent pèrdua de drets laborals s’ha produït una massiva destrucció d’ocupació i una forta devaluació salarial que ha empobrit a milions de treballadors/es, on el 60% de la població assalariada cobra menys de 1.000 euros al mes.

Mentrestant la desigualtat es dispara tant a Catalunya com a Espanya, com a conseqüència de la transferència de rendes des de la majoria de la població empobrida a l’elit enriquida resultant de les polítiques injustes aplicades.

Darrere d’aquestes realitats i les seves xifres es troben persones i famílies, i el dolor, l’angoixa i la desesperança de milions de persones. Per a les organitzacions i entitats que han promogut aquest FORUM d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat no són malediccions bíbliques, ni conseqüències inevitables i irreversibles de l’ordre econòmic, sinó el resultat d’un sistema econòmic injust i per tant susceptible de modificar-se, canviar-se, a través de l’aplicació d’altres polítiques i alternatives.

Els objectius del FÒRUM a més d’aprofundir en les dimensions de l’atur, la pobresa i la desigualtat, conèixer les seves causes i els seus responsables, és avançar mitjançant el diàleg i el debat de les organitzacions, moviments i plataformes socials participants en la recerca de les solucions i alternatives al “desordre” econòmic, social i polític existent, així com organitzar el suport a les accions i iniciatives d’acció i mobilització que s’acordin en el marc dels tallers i seminaris, sempre amb el lema de “rescatar les persones” i la finalitat de construir una societat més justa, igualitària, solidària i democràtica.

Les promotores del Forum conviden a persones, entitats, organitzacions i moviments sensibles i identificats amb els seus objectius a organitzar i col.laborar amb el FÒRUM, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona els dies 24, 25 i 26 d’abril de 2015.

Comparteix: