Expressa’t: Persona non grata

La primera setmana de març Cerdanyola rebia la visita de un polític important enviat per la “Central barcelonina” amb motiu de la presentació del cap de files local de CiU, en Josep Grau.

Josep-Rull-dorganitzacio-CDC-lentrevista_ARAIMA20140418_0063_1He de agrair a en Josep Grau que s’ interessés per l’afer dels abocadors tòxics presents al Centre Direccional, a la Plana del Castell de Cerdanyola, i em brindés l’oportunitat d’informar-lo àmpliament, incloent-hi una visita als llocs malgrat la pluja d’aquell dia. Ara bé, o no tant bé, ben malament, la persona enviada per la Central Convergent es ben coneguda a Cerdanyola per tots aquells que lluitem per la nostra salut i contra les corrupteles contràries a Llei. El Sr. Josep Rull, coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya ens mostrà el seu perfil polític en dates 13 de juliol de 2011 i 30 de maig de 2012, ambdós al Parlament de Catalunya, a la sala petita de les comissions parlamentàries. En la primera data, referent a la resolució majoritària en contra d’omplir el clot de Can Fatjó dels Aurons ( ALMAR) amb bales de Ecoparc, el Sr. Josep Rull va dir que malgrat estar d’acord amb la resolució hi votava en contra per que anava en contra de la llibertat del govern per decidir. El 30 de maig 2012, el Sr. Rull va perdre la votació on la resolució parlamentària dictava que s’havia de declarar Can Planas sòl contaminat i procedir a la seva neteja i restauració. Aquí el Sr. Rull va dir mes o menys textual que on aniríem a parar si el govern estigués a mercès de resolucions parlamentàries. Això vol dir que lo de la separació de Poders i de que el Poder Executiu ha de estar per sota del Poder Legislatiu no va per al Sr. Rull.
Per que l’afer dels abocadors no es baladí. Parlar de Medi Ambient es parlar de salut. Segons l’estudi aparegut a la revista Environment International juliol/ octubre 2012, a 5 kms. a la rodona de llocs on es formin o dipositin els tòxics i carcinògens com els que tenim a Can Planas el risc per a diversos càncers puja espectacularment: tumors de pleura van de un 35% més a més del doble; leucèmia de 10-15% més, ovaris del 5 al 23% més, etc.

Per tant, considero que el Sr. Rull hauria de ser declarat “persona no grata” a Cerdanyola. Evidentment difícil d’acomplir tota vegada que prèviament, pel mateix motiu hauríem de posar en el mateix sac l’equip de govern municipal, el present i altres que l’han precedit.

Roger Caballé – Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix: