La veu de les i els mestres de la ciutat se sent a tot Europa

Les escoles Les Fontetes, Serraperera i Bellaterra formen part activa de la xarxa Comenius The Voice of European Teachers.

Imatge: Escola Turbula

Imatge: Escola Turbula

La Veu dels Mestres Europeus (VOICES) és una xarxa COMENIUS, destinada a estudiants, mestres, escoles de primària i de secundària, formadors i altres professionals de l’educació. Ofereix formació i l’oportunitat per trobar contactes, intercanvis, projectes col·laboratius i bones pràctiques educatives, com ara l’aprenentatge comunitari.

Els i les mestres s’organitzen a l’entorn de grups temàtics com són la diversitat, la identitat, la ciutadania i el multilingüisme. El treball està organitzat en dos àmbits: la formació i l’intercanvi d’idees i experiències del professorat i, l’altre dirigit als nostres alumnes. Així doncs, les escoles preocupades per la millora de les competències, comparteixen projectes en els que hi participen alumnes de 10 països diferents (Holanda, Bèlgica, Turquia, Itàlia, Àustria, Regne Unit, República Txeca, Portugal i Catalunya).

La Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB coordina el grup català en el que hi participen, a part de les tres escoles de Cerdanyola del Vallès esmentades, 5 centres de Sabadell , un de Montcada i Reixac i un de Ripollet .

Els projectes es planifiquen i gestionen per dues escoles: una catalana i  d’altra  d’un país europeu. D’aquesta manera els alumnes i mestres poden compartir idees, treball, imatges i diferents eines al llarg del projecte utilitzant l’anglès com a mitjà de comunicació. També es fa servir la llengua materna en la introducció del projecte per part dels mestres tutors

Comparteix: