Solidaritat Cerdanyolenca presentarà proposició de moció per les 5 veïnes de Cerdanyola detingudes pel “cas Can Vies”

Arran de la detenció, el passat 29 de maig, de 5 joves de la ciutat mentre es trobaven als voltants del centre neuràlgic de les càrregues policials amb motiu del desallotjament de Can Vies, Solidaritat Cerdanyolenca presentarà una proposició al proper ple que exigirà l’aplicació de les garanties democràtiques fonamentals per al procés entre d’altres

Sin títuloEl mes de maig del curs passat es feia efectiva l’ordre de desallotjament i enderrocament de Can Vies, un Centre Social Autogestionat de Sant que romania des de feia més de 17 anys al barri. Arran d’aquesta decisió, hi hagué un augment sobtat de la crispació social a la ciutat, i especialment al propi barri de Sants, on es convocaren una seguit de manifestacions i concentracions en contra de les accions que estava duent a terme l’Ajuntament.

En plena situació, doncs, d’agitació social als carrers, el dia 29 del mateix mes i un cop acabada una de les concentracions en suport al Centre Social, aquests tres nois i dues noies de la nostra ciutat varen decidir anar a sopar a un bar de la zona. Un cop acabats, quan es dirigien cap al metro per tornar a casa, es veieren obligats a allunyar-se del seu objectiu i a entrar dins un portal (lluny del lloc dels fets) per a refugiar-se de l’allau de gent que es produí com a conseqüència d’una de les vàries càrregues policials que s’estaven produint en aquells moments. Allà mateix, juntament amb nou persones més, van ser detinguts de forma absolutament arbitrària pels Mossos d’Esquadra i acusats d’uns fets en els quals no hi van tenir cap tipus d’implicació. Dos dies més tard eren posats en llibertat acusats pels delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat, enfrontant-se a una pena 5 anys i 10 mesos de presó a cadascun d’ells. Cal destacar, però, que aquestes imputacions es fonamenten únicament en la versió policial dels agents presents durant les detencions.

Els acords que es proposaran a la moció seran: l’exigència que la sentència que finalment pugui recaure tingui com a base una adequada valoració dels elements probatoris practicats amb observança de totes les garanties que permetin la prevalença del dret a la presumpció d’innocència reconegut a qualsevol acusat a l’article 24.2 de la Constitució; la reafirmació de la defensa dels drets socials i del dret a manifestació i fer possible l’arribada d’aquests acords a la fiscalia, la Generalitat de Catalunya i els tribunals que jutjaran i tramitaran els processos judicials contra les encausades i encausats.

Estem parlant, però, de persones totalment integrades i que participen activament en el teixit social i cultural de la ciutat. Especialment exercint, de forma desinteressada i des de fa anys, com a monitors del Club Infantil de Cerdanyola (Clupi), un dels esplais de la ciutat. El seu judici se celebrarà els propers 14, 15, 16, 17 i 20 d’abril, en un plet juntament amb la resta d’encausats que es trobaven al portal.

Comparteix:

One Response to Solidaritat Cerdanyolenca presentarà proposició de moció per les 5 veïnes de Cerdanyola detingudes pel “cas Can Vies”

  1. Pingback: [Premsa] Solidaritat Cerdanyolenca presentarà proposició de moció per les 5 veïnes de Cerdanyola detingudes pel “cas Can Vies” | Solidaritat cerdanyolenca