Serraparera: un barri entre l’oblit i la degradació

Serraparera ha estat, durant aquests tres anys i mig de mandat del PSC-ICV-EUiA-ElsVerds, un barri oblidat per un govern que ha vist com, mes a mes, els seus carrers es degradaven posant en perill als vianants.

Carme Carmona no compleix el programa electoral

Captura

Així utilitzava Carme Carmona, actual alcaldessa de Cerdanyola, el nom del barri per fer electoralisme. Ara, quatre anys després, el barri està empipat perquè no ha vist cap millora i l’alcaldessa vol tornar a repetir la història fent promeses de millores al barri, promeses que les veïnes saben que, segurament no es compliran.

Com es pot veure, al seu programa electoral apareixia la paraula “comprometem”. Segons el diccionari “Compromís” vol dir “Obligació contreta” o Paraula donada”, però han passat quatre anys i aquella “obligació contreta o paraula donada” es va quedar en això, en paraules, i el barri continua amb les mateixes mancances que arrossega des de fa dècades. Moltes d’elles comencen a ser perilloses.

 Les deficiències de Serraparera

  • Voreres

Serraparera va néixer com una “Colònia” planificada als anys 40 i desenvolupada als anys 60. Va ser en aquella època quan es va fer la distribució de les voreres i els carrers, gràcies a les aportacions del veïnat, fet que va propiciar unes voreres estretes que van de 1 a 1.50 metres i un asfaltat de pèssima qualitat. Avui en dia qualsevol persona amb mobilitat reduïda o amb cotxet de nens te que anar per l’ asfalt, ja que la vorera és tan estreta que no serveix.

Fa vuti anys, amb la intenció de solucionar aquesta problemàtica, l’Ajutament va voler, fa 8 anys, posar el barri en un sol sentit de circulació per poder fer les voreres més àmplies. Però tot va quedar en “intencions”, sense que s’hagi fet res.

  • Arbrat

L’ arbrat que en el seu dia es va posar s’ ha fet enorme provocant l’ aixecament dels carrers i la solució que ha donat l’ ajuntament ha sigut la més barata, anant talant a mitja base i deixant el tronc. Ara mateix mes de mig centenar estén en aquest estat, una situació que s’ agreuja dia a dia amb més arbres.

  • Fanals

La majoria dels fanals que té Serraparera estan des dels ans 70, amb un manteniment mínim. De fet, fa pocs dies un dels fanals, que tenia la base rovellada, va caure amb la sort que no va ferir a ningú ni va fer cap destrossa, però les conseqüències podrien haver estat majors.

IMG-20150304-WA0001

  • Asfalt

A l’ asfalt dels carrers, exceptuant el de la zona central, que es d’entrada i sortida de la població, no s’ ha fet cap actuació des de fa més de 30 anys i ja en moltes parts es veuen les pedres que fan de base, a més d’una quantitat enorme de sots on, quan ja es fa perillosa la circulació, apareix la brigada amb una galleda de material i els tapa.

Fa sisanys l’Associació de Veins va presentar una proposta a l’Ajuntament per asfaltar tot el barri amb un pressupost molt bó de preu i amb una gran qualitat. A data d’avui l’Associació no ha rebut cap resposta.

  • Parcs

El “Parc de la ronda de Serraparera” era “l’aposta ferma” del programa del PSC. Actualment només s’ha de veure en quines condicions es troba per demostrar, amb un exemple, el “compliment” que ha fet del PSC del seu programa.

  • Centre Cívic

El Centre Cívic de Serraparera presenta greus deficiències que continuen sense solucionar-se: aparició de grans esquerdes a les parets i sostre, lavabos inhumans, poques sales i petites per la quantitat d’activitats que el barri vol fer.

Comparteix: