El programa socioeducatiu CROMA de la UAB avalua els seus 10 anys de funcionament

Avui a les 16:30 en la Sala d’Actes de l’edifici del Rectorat, els investigadors del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB presentaran l’informe que avalua els deu primers 10 anys de funcionament del programa socioeducatiu CROMA de la UAB.

xarxanetDurant deu anys, el CROMA ha crescut i enguany desenvolupa la seva tasca a 28 centres de 7 municipis del Vallès Occidental, i atén a més de 500 infants amb la participació de més de 100 estudiants voluntaris de la UAB.

L’informe

Segons l’informe que es presentarà aquesta tarda, l’alumnat que assisteix als tallers organitzats pel Programa CROMA millora els resultats acadèmics durant el curs. Destaquen també l’adquisició de competències transversals i d’hàbits que poden ajudar els infants en el seu procés formatiu i en la millora de la les habilitats socials. Tots els agents consultats és que el programa genera beneficis als infants als quals es destina. El professorat considera un dispositiu que, socialment, afavoreix la igualtat d’oportunitats tal i com ho fan altres actuacions dels centres educatius.

L’informe “L’Avaluació del programa CROMA (2006 – 2014): un model de suport a la infància en risc d’exclusió social des de la FAS-UAB” ha estat elaborat per Marta Bertran i Jordi Pàmies, del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social i el CER Migracions EMIGRA i amb la col·laboració d’Elsa Espinosa i Anna Tajadura de la Fundació Autònoma Solidària – UAB.

Programa CROMA

El Programa CROMA és una iniciativa socioeducativa que impulsa la Fundació Autònoma Solidària des de fa quasi deu anys gràcies a la implicació voluntària dels estudiants universitaris de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant aquests anys el CROMA ha crescut i enguany desenvolupa la seva tasca a 28 centres de 7 municipis, atén a més de 500 infants amb la participació de més de 100 estudiants de la UAB.

Model CROMA

L’evolució del programa, amb canvis substancials de finançament i de realitats socioeconòmiques, ha dut a un model on la relació entre ajuntaments, finançadors privats, Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, centres educatius (amb professorat i equip directiu) i FAS és l’engranatge òptim per fer funcionar el projecte. Aquest model de treball en xarxa i interrelació entre tots els agents implicats en l’elaboració i execució del Programa és una de les qualitats que ressalta l’informe i que proposa seguir promovent i potenciant. Paral·lelament, proposen també la creació d’un consell assessor, format per tots els agents, que vetlli per l’adequació del CROMA a les necessitats socioeducatives dels centres.

Impacte del programa

La rellevància i impacte del CROMA en l’afavoriment d’una major igualtat d’oportunitats és el que justifica, segons l’informe, que s’hagi de repensar el Programa per assolir un model de major continuïtat per al infants, que permeti augmentar hores de tallers i promoure accions durant l’estiu.

Comparteix:

One Response to El programa socioeducatiu CROMA de la UAB avalua els seus 10 anys de funcionament

  1. Pingback: CENTRES INTERESSANTS | Pearltrees