Gaudeix de Hip Hop en estat pur, dijous 12 al CPC Buirac

Dijous 12 de març a partir de les 19:00h podràs gaudir d’una tarda-nit de Hip-Hop amb els MC’s Eon Charles, Albert Lee, Benny, Bruno i DJ , finalitzant amb “Micro obert” al Casal Popular i Cultural Buirac. Aquest acte, organitzat per Mala Herba, reivindica aquesta forma d’expressió urbana, vol col·laborar amb l’autogestió del col·lectiu i també reivindica espais musicals i culturals a Cerdanyola.

El hip hop no és només un corrent musical basat en rimar a gran velocitat sobre una base rítmica. El hip hop és una cultura, una forma de vida. Aquest moviment cultural va néixer a la dècada dels 70 als carrers del districte del Bronx, a Nova York, com a resposta a l’opressió amb la que vivia la ciutadania africana.

Amb el pas del temps el Hip Hop s’ha anat manifestant mitjançant quatre expressions principals:  DJ, MC i breakdance i graffiti.

IMG-20150301-WA0007

Cartell de Hip Hop, per l’autogestió del col·lectiu 12/03/2015

El DJ o Disc-Jockey crea i reprodueix pistes musicals a una taula de barrejes. La producció del DJ és una part fonamental dins del rap, ja que serveix com a base per la rima del MC. Una tècnica molt comú utilitzada pel DJ és l’scratching, generant un so de transició entre ritmes movent el disc de vinil.

El MC és la persona que interpreta el gènere musical conegut com a rap, normalment de carácter urbà i reivindicatiu. El rap va sorgir influenciat pel soul, el funk i també per ritmes latins. Els rapers o MC’s, a més d’un llenguatge molt ric, velocitat i bona vocalització, empren una lírica fluida per a transmetre el seu descontent social i inconformisme, en un context de lluita de classes heretat des dels seus inicis. Avui en dia també trobem rapers encarats a branques més comercials i que tracten temes més trivials.

El grafitti és l’expressió artística que pretén impactar visualment, tant amb signatures d’autors propis, com d’imatges més elaborades i amb més contingut social. El breakdance és la forma de ballar el rap dels B-boys i B-girls.

Convocatòria de “HIP HOP, per l’autogestió del col·lectiu”

Perquè ja fa molt temps que no tenim espais d'expressió musical.

Perquè creiem en la cultura més enllà dels equipaments elitistes municipals.

Perquè no ens creiem les seves promeses electorals, després de viure Escorxadors 
i Casals de Joves en runes.

Perquè no demanarem pas...tirem pel dret!

Dijous 12 de març a partir de les 19h vine a gaudir d’una tarda-nit de Hip-Hop amb els MC’s Eon Charles, Albert Lee, Benny, Bruno i DJ Yar.
 …i després MICRO OBERT!!
Comparteix: