L’Aplec de Sardanistes d’arreu del territori a Cerdanyola ha estat tot un èxit

Aquest ha estat un cap de setmana amb molt de ritme sardanista a la ciutat. I és que l’Agrupació Sardanista de Cerdanyola s’ha encarregat de que així sigui, organitzant l’Aplec amb concerts i actuacions sardanistes que han deleitat a l’apassionat públic d’aquest ball tradicional català.

Dissabte a la nit al teatre de l’ateneu amb el concert de l’Orquestra Montgrins, amb un repertori totalment renovat va deixar el públic que omplia l’aforament del teatre molt satisfet de la nova actuació de la orquestra aixi com la nova incorporació de una nova veu solista.

Diumenge al pavello municipal de “Can Xarau” es va anar omplint durant tota la tarda amb l’expectació de la nova estrena de la sardana “Anella de Sincrotró” del mestre /compositor manresà Albert Lázaro.

Anella de Sincrotó actualitzada per Alberto Làzaro (Manresa)

Partitura Anella de Sincrotó. Imatge: Jaume Masgrau

Va ser escoltada al principi i ballada després amb una emoció per part de tots els assistents sobretot als cerdanyolencs fent pinya, ja que la sardana en els primers compassos ens la varen fer nostra de seguida, pues es molt potent amb el seu só i pots imaginar-te les partícules a gran velocitat fent voltes en el Sincrotró.

Després varem escoltar l’altre estrena de la tarda del mestre Enric Ortí, un fet una mica insòlit en un aplec (estrena de dues sardanes).

El concurs de les colles improvisades va ser també tot un èxit dons de seguida es va omplir la capacitat del aforament de les colles, quedant unes quantes fora del concurs, fent l’entrega dels premis la Regidora de Cultura Montserrat Montiel i la Regidora Eulàlia Mimo.

Durant tota la tarda van anar arribant sardanistes d’arreu de Catalunya, i es va fer una enquesta dels llocs dels assistents al aplec de la nostra ciutat, pobles tant variats com Centelles, Vic, Berga, Òdena, Igualada, Martorelles, Manresa, Sant Feliu

Llobregat, Navarcles, Mataró, Sitges, Terres del Ebre, Sant Sadurní d’Anoia, Bellvitge, diferents barris de Barcelona capital, Ripollet, Badia del Vallès. Sabadell, Terrassa, Alcarràs. Esplugues de Francolí, Tortosa, etc…

IMATGES DE L’APLEC :

Comparteix: