Carles Escolà escollit per ser l’alcalde de Cerdanyola per la llista del Compromís

El passat divendres 6 de març l’assemblea general del Compromís va escollir Carles Escolà com a cap de la llista electoral a les eleccions municipals del 24 de maig. La resta de la llista electoral així com els actes previstos per a la seva presentació a Cerdanyola es faran públics en els pròxims dies.

Imatge: Ajuntament

Imatge: Ajuntament

Carles Escolà, informàtic i activista social de 36 anys, repetirà com a cap de llista de la formació municipalista després d’haver-ho sigut a l’estrena del Compromís a l’Ajuntament l’any 2011 i haver exercit el càrrec de regidor i portaveu del grup municipal durant més de 2 anys (maig 2011 – octubre 2013), seguint els criteris de rotació i de codi ètic d’aquesta candidatura.

El maig de 2011, la irrupció del Compromís a l’Ajuntament de Cerdanyola va introduir nous elements que semblaven oblidats per a molts a la política local. Segons Compromís, gràcies a ells es va tornar a “debatre sobre Política, en majúscula, a l’Ajuntament, i no només de temes purament tècnics o jurídics”. Això va ser gràcies al discurs de la ruptura que s’ha anat portant, durant tot aquest mandat, de la mà de Carles, Maribel, Sergio, Pol i Puri.

L’elaboració del discurs polític i el treball de propostes concretes per part del treball de la candidatura és un treball participatiu que es fa gràcies a la implicació i la dedicació de les moltes persones que aquests anys han participat i participen del dia a dia del Compromís -“Aquesta voluntat de canvi es manté gràcies al fort anhel de canvi a Cerdanyola. El que hem aconseguit amb tot aquest treball és configurar les bases per al canvi de model de ciutat a Cerdanyola que hem de seguir construint entre tots i totes”- afirmaven des de la candidatura.

Carles Escolà, com a portaveu del Compromís i cap de llista, ha sigut l’encarregat de fer valdre aquestes propostes aconseguint, en moltes ocasions, fer moure les posicions del govern per aconseguir petits passos. D’altra banda, la política d’oposició del Compromís, crítica amb el govern però sempre amb una alternativa a la mà, ha sigut reconeguda pels diferents agents polítics locals.

El terreny polític de Carles no es redueix ni molt menys a l’àmbit institucional, en els darrers anys és significatiu el seu paper en moviments socials com la lluita per la sanitat pública, les vagues generals dels darrers anys, contra el deute, l’especulació i la privatització a Cerdanyola.

Segons Compromís, “amb l’elecció de Carles Escolà com a cap de llista, s’escull a la persona que uneix les diferents sensibilitats dels moviments polítics locals que han treballat i treballen per la ruptura i la transformació i, a més, es garanteix que el Compromís i el seu alcaldable siguin la veu dels moviments socials una legislatura més”.

Comparteix: