L’Ajuntament denega a AJIC pintar el mural del Dia Internacional de la Dona Treballadora

L’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola (AJIC) mostra el seu malestar amb l’Aluntament de Cerdanyola perquè els va impedir pintar un mural amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

dones-lliuresEl 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, les joves d’AJIC van decidir dur a terme un mural a la a la paret de la Plaça de la Biblioteca el dia 7 de març al matí. És per això que el passat dilluns 23 de març, un membre de l’assemblea es dirigí a les Oficines d’Atenció Ciutadana del nostre Ajuntament per omplir una instància demanant permís per pintar un mural.

No s’obtingué cap resposta per part de l’Ajuntament fins el 6 de març, a les 9h 16 minuts del matí, 24 hores abans de l’hora prevista per realitzar el mural. En el correu enviat, sense cap assumpte, se’ns notificava que no se’ns podia autoritzar l’activitat demanada. L’Ajuntament de Cerdanyola, per aquesta afirmació, s’empara en l’article 18 de l’Ordenança Municipal de Via Pública, medi Ambient i convivència ciutadana que estipula:

“no està permès fer pintades en la via pública, ni sobre elements estructurals, calçades i mobiliari urbà, sobre monument, murs, parets o façanes, tant públiques com a privades”

Des de l’AJIC, però, consideren que aquesta denegació no ha estat deguda a causa de l’ordenança municipal, sinó a causa d’una persecució política que ja fa temps que denuncien.

El setembre de l’any passat l’Esquerra Independentista de Cerdanyola va fer un mural a favor del “Sí-Sí” per a la consulta popular del 9N. Aquest mural, va ser esborrat per la brigada de la neteja a les poques hores de ser realitzat. En aquell moment, diversos sectors de l’independentisme de Cerdanyola, varen denunciar que aquesta brigada de neteja “rep ordres de prioritzar l’eliminació d’adhesius i pintades amb contingut independentista a  la ciutat, mentre encara hi roman simbologia neonazi de fa dècades a les parets de Cerdanyola”.

Mural realitzat per l’Esquerra Independentista a Cerdanyola el setembre del 2014

Mural realitzat per l’Esquerra Independentista a Cerdanyola el setembre del 2014

Les parets de Cerdanyola es troben plenes de pintades ofensives que atempten, molt sovint, contra la dignitat de les persones i, de les dones especialment. Parets amb dibuixos de genitals masculins acompanyats de frases insultants com “menja’m la polla” són injustificablement protagonistes a la nostra ciutat.

L’AJIC pretén recordar que la intenció del mural era commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora i “recordar i cridar al món l’explotació, l’opressió i la discriminació extraordinàries que patim les dones, pel simple fet de ser dones¹. L’AJIC ha volgut destacar que, irònicament, la “nostra” alcaldessa Carme Carmona és, també, presidenta de l’associació de dones del municipi i la mateixa que va permetre un cartell de carnestoltes on la dona era representada com a objecte sexual.

captura

Malgrat els impediments de l’Ajuntament dit socialista, l’AJIC ha manifestat que continuarà defensant parets del i pel poble, combatent el patriarcat dels carrers a arreu.

Comparteix: