Presentació del llibre “Homes del Bosc: Una història de maquis”

Divendres 6 de març a les 19:00h, en el marc del 5è Homenatge als maquis a Cerdanyola, es presenta el llibre i la guia didàctica “Homes del Bosc: Una història de maquis”. L’acte tindà lloc al CPC Buirac i està organitzat per Homenatge Popular als Maquis a Cerdanyola.

homes del bosc maquis

Cartell d’Homes del Bosc. Clica per ampliar

La presentació també està adreçada a educadors i educadores que vulguin treballar la Memòria Històrica com a proposta didàctica amb adolescents d’entre 11 i 16 anys.

HOMES DEL BOSC: una historia dels maquis“, barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar. En ell, els més menuts d’una família descobriran, a partir d’unes cartes amagades, el recorregut vital d’un guerriller i coneixeran perquè va esclatar la Guerra Civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com front a això, milers de persones resistiren i la combateren durant anys. Aquest llibre intenta que la història i la memòria d’aquestes persones arribi als més joves.
L’autor, Francisco Collado Cerveró és historiador i bibliotecari valencià.

A banda del llibre, Núria Mestre Marcotegui, mestra de professió, ha redactat una Proposta Didàctica amb un ample ventall d’activitats per a fer a les aules.

Memòria històrica també a les escoles!

Com Arribar?
Casal Popular i Cultural Buirac (c/Torrent 48 – Cerdanyola del Vallès)

Organitza
Homenatge Popular als Maquis a Cerdanyola.
https://maquiscerdanyola.wordpress.com/

Comparteix: