Vuit mesos després… Cerdanyola continua sent Vila Groga!

Ja fa vuit mesos que Cerdanyola es va declarar Vila Groga, una iniciativa que, segons la Plataforma d’AMPAS de Cerdanyola (PAC), està passant desapercebuda per la nostra ciutadania. És per aquest motiu que la Plataforma demana que totes (ciutadanes i Ajuntament) donem difussió a aquesta catalogació.

Al mes de juliol de l’any passat, després de mesos de feina i esforç de la PAC recollint signatures i conscienciant a la ciutadania, la PAC va presentar als partits polítics una moció que declarés Cerdanyola com a Vila Groga. Això significa que, Cerdanyola, és un municipi implicat en l’educació pública de qualitat i que, l’Ajuntament, ha de vetllar pel seu bon funcionament i lluitar contra les retallades que pateix l’educació pública a Catalunya.

La moció va ser votada a favor per tots els grups municipals excepte pel Partit Popular, Convergència i Unió i la regidora no adscrita Manolo Ortuño (candidata del Partit PENN per a les properes eleccions de 2015). D’aquesta manera, s’aprovava la moció: Cerdanyola, bressol indiscutible de l’educació i les noves tecnologies, va aconseguir la categoria de VILA GROGA essent així el quart municipi adherit (en l’actualitat hi ha 11 municipis).

Malauradament, vuit mesos després, l’Ajuntament  no li dona el ressò que tal denominació es mereix als seus actes públics o a les seves notes de premsa relacionades amb l’educació a la ciutat, és per aquest motiu que la PAC creu important destacar “la denominació de VILA GROGA que ens identifica com a defensa del model públic d’educació a Cerdanyola del Vallès, una declaració per la qual l’Ajuntament de Cerdanyola dóna suport a l’educació pública, laica, catalana , de qualitat i igualitària”.

Acords adoptats a la moció:

  • PRIMER.- Que l’Ajuntament, com a part que és de la Comunitat Educativa i administració més propera i coneixedora de la ciutadania, se sumi a la campanya “Vila Groga” en defensa del model públic d’Educació, declarant la ciutat de Cerdanyola “Vila Groga”. Aquesta declaració cal que es faci visible amb retolacions a les entrades del municipi, així com a través dels mitjans de comunicació municipal.
  • SEGON.- Que l’Ajuntament acompanyi els moviments socials en les seves reivindicacions enfocades a aconseguir una Educació Pública de Qualitat.
  • TERCER.- Reclamar a totes les administracions supramunicipals l’acompliment en matèria d’educació de les respectives lleis fonamentals, com són la Constitució i l’Estatut.
  • QUART.- Manifestar el compromís, d’acord amb el nostre Estatut, en la defensa d’una educació pública, laica, catalana i inclusiva com a mitjà per formar a infants, joves i ciutadania en general en igualtat de condicions. I, per tant, demanar als equips directius dels centres educatius que es comprometin a mantenir la gestió democràtica dels seus centres tal com havien fet fins ara i que no menystinguin la veu dels Consells Escolars de Centre.
  • CINQUÈ.- Donar suport als centres educatius en cas que decideixin no aplicar la LOMCE. En les instruccions pel curs 2014-2015 del Departament d’ Ensenyament, de data 20 de juny, es diu que l’aplicació de la LOMCE es farà efectiva el dia 1 de setembre de 2014.
Comparteix: