Nodo50 denuncia atacs DDos contra els seus servidors

Des del 10 de febrer els servidors de Nodo50 estan patint atacs de denegació de servei (DDoS) diàriament, primer contra organitzacions allotjades a Nodo50 (moltes d’elles pertanyen, a l’igual que CerdanyInforma.com, a la “Red de Medios Sociales”) i ara contra el nostre domini principal, www.nodo50.org.

Comunicat de l’Assemblea de Nodo50

Un atac DDoS (denegació de servei distribuïda) consisteix a dirigir un enorme flux de trànsit escombraries contra l’objectiu per saturar la seva infraestructura i, d’aquesta manera, impedir el funcionament dels serveis que ofereix: invisibilitzant pàgines web, bloquejant la recepció i enviament de correu electrònic, silenciant emissions de ràdio per Internet, llistes de correu, etc.

És comú que aquest flux de dades es generi mitjançant una extensa xarxa d’ordinadors zombis, però, en aquest cas, no sembla ser així. Tots els indicis apunten que empren una infraestructura dissenyada per cometre aquests atacs.

El DDoS contra Nodo50 es repeteix de dilluns a dissabte i dura entre 4 i 17 hores diàries. La seva intensitat i persistència s’assembla a la de l’atac sofert el 2013, encara que a penes s’han produït talls en els serveis. Amb el pas dels dies hem aconseguit que els efectes siguin cada vegada menors tot i l’escalada en intensitat i durada. Això és possible gràcies a la col·laboració i suport dels nostres socis en els centre de dades, la millora en la infraestructura tècnica que realitzem el 2014 i al nostre treball constant per minimitzar l’impacte.

Com en altres ocasions, no hi ha reivindicació o amenaces que ens puguin donar pistes sobre l’autoria.

Volem fer nostres les paraules de Riseup sobre els atacs de denegació de servei, que en un recent comunicat deia: “Molta gent, incloent nuestrxs queridxs amigxs i amants, consideren el DDoS com una forma de desobediència civil electrònica (quan són realitzats per moltxs voluntarixs , i no la manera usual amb ordinadors infectades). En Riseup, però, sempre ens hem oposat al DDoS com una tàctica política per una raó molt simple: el DDoS és una arma que pot ser brutalment eficaç en contra de veus en línia marginals , però és gairebé sempre ineficaç en contra del poderós. Creiem que tots els moviments socials haurien de rebutjar el DDoS com una tàctica “. (Comunicat sobre els atacs a RiseUp, 9 febrer 2015)

Us agraïm, una vegada més, la solidaritat mostrada amb Nodo50 i el compromís mutu amb les organitzacions que integren el projecte. Us demanem que difongueu aquest comunicat i que animeu a més persones i organitzacions que facin servir els nostres serveis: http://www.nodo50.org/altas/

Seguim lluitant per la llibertat d’expressió i el dret a informar. No ens faran fora de la xarxa, ni a Nodo50 ni a cap de les organitzacions que allotgem.

Assemblea de Nodo50
2 març 2015

Comparteix: