Cerdanyola ja és Vila Groga

Mesos de feina i esforç recollint signatures sensibilitzant a les famílies amb els beneficis que duria a una ciutat com a Cerdanyola ser Vila Groga, han obtingut la seva recompensa.

La PAC en la seva preocupació i lluita constant per l’educació pública, va fer un recull de signatures perquè Cerdanyola esdevinguès VILA GROGA, cansat de les retallades que pateix la educació pública a Catalunya,

A continuació el passat mes de juliol el Consell Escolar Municipal de Cerdanyola del Vallès, a petició de la Plataforma d’AMPA de Cerdanyola (PAC), denuncia la situació que patim actualment en l’àmbit de l’educació i formula la proposta de moció.

El mes de juliol de 2014, a la sessió plenària de l’Ajuntament s’aprovava la moció presentada per ICV-EUIA, PSC, CxC i ERC desprès que al Consell Escolar fes la proposta.

Recordem que CiU , PP i Manoli Ortuño, candidata del Partit PENN no van recolzar la moció que dona el tret de sortida a tot un seguit de compromisos per la educació a la nostra ciutat.

Com a resultat, a la sessió plenària s’aprovava que Cerdanyola, bressol indiscutible de l’educació i les noves tecnologies, tingués la categoria de VILA GROGA essent així el 4rt.municipi adherit. (A l’actualitat hi ha 11 municipis)

Cerdanyola vetllarà per l’educació des dels seus inicis fins la universitat.

Malauradament el nostre consistori no li dona el ressò que tal denominació es mereix als seus actes públics o a les seves notes de premsa relacionades amb l’educació a la ciutat.

Creiem important destacar la denominació de VILA GROGA que ens identifica com a defensa del model públic d’educació a Cerdanyola del Vallès, una declaració per la qual l’Ajuntament de Cerdanyola dóna suport a l’educació pública, laica, catalana , de qualitat i igualitària.

Tot seguit us fem arribar els acords adoptats a la moció i que transcriuen literalment:

“PRIMER.- Que l’Ajuntament, com a part que és de la Comunitat Educativa i administració més propera i coneixedora de la ciutadania, se sumi a la campanya “Vila Groga” en defensa del model públic d’Educació, declarant la ciutat de Cerdanyola “Vila Groga”. Aquesta declaració cal que es faci visible amb retolacions a les entrades del municipi, així com a través dels mitjans de comunicació municipal.
SEGON.- Que l’Ajuntament acompanyi els moviments socials en les seves reivindicacions enfocades a aconseguir una Educació Pública de Qualitat. TERCER.- Reclamar a totes les administracions supramunicipals l’acompliment en matèria d’educació de les respectives lleis fonamentals, com són la Constitució i l’Estatut.
QUART.- Manifestar el compromís, d’acord amb el nostre Estatut, en la defensa d’una educació pública, laica, catalana i inclusiva com a mitjà per formar a infants, joves i ciutadania en general en igualtat de condicions. I, per tant, demanar als equips directius dels centres educatius que es comprometin a mantenir la gestió democràtica dels seus centres tal com havien fet fins ara i que no menystinguin la veu dels Consells Escolars de Centre.
CINQUÈ.- Donar suport als centres educatius en cas que decideixin no aplicar la LOMCE. En les instruccions pel curs 2014-2015 del Departament d’ Ensenyament, de data 20 de juny, es diu que l’aplicació de la LOMCE es farà efectiva el dia 1 de setembre de 2014.”

 

La PAC amb l’educació pública de qualitat!!

Comparteix: