ERC Cerdanyola considera necessària una farmàcia de guàrdia a la ciutat els 365 dies de l’any

Des de fa ja més de tres anys, a Cerdanyola del Vallès no gaudim del servei d’una farmàcia de guàrdia els 365 dies de l’any, i periòdicament ens hem de desplaçar a la veïna població de Ripollet per gaudir de l’imprescindible servei d’urgències, amb els inconvenients que això suposa sobretot quan la necessitat és de la guàrdia nocturna.

farmàciaERC Cerdanyola denuncia la situació perquè no tots els ciutadans tenen la capacitat de desplaçar-nos d’una població a l’altre, i més, quan no comptem amb els adequats serveis de transport públic que connectin ambdues poblacions amb una mínima freqüència. Aquest fet provoca innumerables problemes i, al cap i a la fi, suposa un ofegament dels drets dels ciutadans de gaudir d’un servei d’atenció farmacèutica necessari i essencial que, moltes vegades, és urgent.

La decisió, de privar-nos de la imprescindible farmàcia de guàrdia tots els dies de l’any a Cerdanyola del Vallès, va ser pressa fa ja més de 3 anys sense que des del govern municipal hagi procurat revertir la situació. No gens menys recordar que aquesta és una decisió presa pels mateixos farmacèutics en compliment de la seva interpretació de la llei, però menyscaba els drets dels ciutadans; perjudica la seva qualitat de vida, i posa en entredit els seus deures d’atenció sanitària. Cal recordar, que la llei garanteix el dret de tots els ciutadans d’obtenir d’una assistència farmacèutica permanent, dret que es veu conculcat quan se’ns obliga a desplaçar-nos a poblacions veïnes, amb els problemes i impediments que això provoca a molta població.

És per això que des d’ERC Cerdanyola aposten perquè des de l’ajuntament de la ciutat es procedeixi a instar als farmacèutics de la vila, així com al col·legi de farmacèutics de Catalunya, amb l’objectiu de consensuar el restabliment de l’atenció farmacèutica les 24 hores a Cerdanyola, signant, en el seu cas, els convenis de col·laboració necessaris per fer possible poder gaudir d’aquest servei.

Comparteix: