ERC Cerdanyola denuncia la convocatòria de llocs de treball com a caps de secció mitjançant lliure designació a escassos 3 mesos de les eleccions municipals

ERC Cerdanyola del Vallès denuncia la convocatòria de provisió de 5 llocs de treball com a caps de secció  mitjançant lliure designació a escassos 3 mesos de les eleccions municipals.

ajuntamentEl Govern de Cerdanyola, a escassos 3 mesos de les eleccions municipals, ha iniciat un sistema de lliure designació per ocupar cinc llocs de treball com a caps de secció (cap de secció de prevenció de riscos laborals, cap de secció de comunicació institucional, cap de secció de protecció civil, cap de secció de seguretat ciutadana, cap de secció d’activitats).

El Grup Municipal d’ERC ha mostrat la seva disconformitat amb el sistema triat de nomenament, les formes, el contingut i el temps en la qual es fa aquesta convocatòria, al marge i sense entrar a valorar a hores d’ara quines seran les persones escollides al final del procés de selecció. Així mateix, manifesta que:

1. Que entenen que el treballador públic és una persona qualificada per a servir amb imparcialitat i objectivitat els interessos públics i generals de l’ajuntament independentment del partit que governi la institució. Atès que el proper mes de maig hi ha convocades eleccions locals per a renovar la composició del consistori, el nomenament ara de 5 caps de secció, atenent exclusivament a criteris de la confiança que l’actual govern local pugui tenir a les persones a escollir, resulta del tot incomprensible, fora de lloc i contrari als principis que han de regir la provisió de llocs de treball.

2. Que consideren que el grau d’independència dels treballadors públics està plenament reconegut, però les línies d’acció política del govern municipal han de procurar que l’acció administrativa estigui sempre en mans dels millors professionals de l’administració pública, i és per això que el sistema de provisió de treball sempre ha de procurar ser el procediment de concurs. Només mitjançant aquest procediment, amb la deguda concurrència pública oberta, és possible garantir els principis d’igualtat d’oportunitats, mèrits i capacitat.

3. Que vist l’expedient, han comprovat que no s’ha fet una acurada designa dels mèrits ni de les capacitats necessàries per a ocupar els llocs de treball amb les responsabilitats que comporten. Així per exemple, simplement es demana tenir una titulació genèrica de diplomatura o enginyer tècnic o arquitecte tècnic, sense valorar concretament les titulacions específiques dels llocs de feina i tasques a desenvolupar, la qual cosa pot posar en entredit la idoneïtat de les persones que, en el seu cas, siguin escollides.

4. Que és imprescindible assenyalar que un moment de racionalització i contenció de la despesa pública, on els serveis públics que ofereix l’ajuntament es retallen per la manca d’ingressos i la mala gestió econòmica del govern local, no és el més adequat augmentar la partida de despeses de personal que ja suposen en el pressupost del 2015 un 36,31% del que gasta la corporació. Amb aquesta convocatòria s’augmenta la despesa de personal en un total de 11.2358,70€, atès el pagament dels complements econòmics derivats dels nomenaments que és de 22.471,74€ anuals per cadascú dels cinc caps.

Així mateix, ERC demana al Govern de Cerdanyola que reflexioni sobre la utilització del sistema de lliure designació que hauria de ser excepcional, independentment que la legalitat li permeti fer aquest tipus de nomenaments, per a evitar la desconfiança oberta, tant de cara a la ciutadania, com de cara al propi cos de treballadors municipals, d’escollir una persona simplement pel fet de ser afí als actuals governants.

Comparteix: