L’Associació Funcional per la Integració Social mostra la seva indignació davant l’alcaldessa

La legislació internacional, estatal i nacional reconeix el compromís d’assegurar i promoure l’exercici ple dels drets de les persones amb discapacitat, sense cap discriminació, no obstant això, a Cerdanyola els governants no fan gaire per posar-hi remei a les mancances que pateix la ciutat.

29022015Al darrer plenillo del mes de gener Carme Carmona va dir que “les persones amb discapacitat són la seva prioritat”. Segons l’Associació Funcional per la Integració Social, aquestes paraules de l’alcaldessa no es converteixen en accions, i lamenten que encara no s’hagi creat una comissió dins l’Ajuntament que reculli totes les problemàtiques que pateixen el col·lectiu de discapacitats.

El col·lectiu lamenta que l’Ajuntament només s’ha limitat a habilitar una Taula de l’àmbit de la Discapacitat dins de l’Àrea Social. Denuncien que aquesta “Taula” no té utilitat i que tan sols serveix per aportar idees de cara a participar en les diferents festes de la població i al Dia Internacional de la Discapacitat. És a dir, aquesta Taula no serveix per resoldre els problemes que pateixen en el dia a dia.

Instal·lacions esportives inaccessibles

Malgrat que fa pocs mesos es van realitzar obres de millora a Can Xarau, les persones amb mobilitat reduïda severa que utilitzen cadires de rodes no poden fer ús i gaudir d’aquestes instal·lacions esportives públiques perquè continuen sent inaccessibles.

Els carrers no compleixen amb la llei d’Accessibilitat Universal

L’Associació també denuncia la falta d’adaptació i manteniment de les voreres de Cerdanyola i diu “només cal agafar un cotxet de la compra ple i fer una passejada pels nostres carrers per donar-se compte de la problemàtica que aquestes presenten, quant més per les persones que són usuàries de cadires de rodes”. Davant d’aquesta intervenció al ple, Carme Carmona es va limitar a dir que “sota la casa de les persones amb mobilitat reduïda i que són usuàries de cadira de rodes se’ls ha habilitat una rampa”.

Comparteix: