Expressa’t: Per què no s’aprova una moció contra la llei “mordassa” al Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola

Tal com vam anunciar al desembre, la moció incorporava una sèrie d’acords entre els quals es trobava el rebuig a la llei, que la Generalitat la desobeeixi i el fet que la policia municipal no tramités administrativament les multes que poguessin derivar-se de l’aplicació de la llei a Cerdanyola.

DSC04772 (FILEminimizer)Durant el passat ple del dia 28 de gener de 2015, el Compromís per Cerdanyola presentàvem una moció contra la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a “Llei Mordassa”. Tal com vam anunciar al desembre, la moció incorporava una sèrie d’acords entre els quals es trobava el rebuig a la llei, que la Generalitat la desobeeixi i el fet que la policia municipal no tramités administrativament les multes que poguessin derivar-se de l’aplicació de la llei a Cerdanyola.

Si som coherents, i al Compromís volem ser-ho, vam valorar que una altra moció que només tractava el rebuig institucional era insuficient: tothom la votaria a favor (excepte, òbviament, el Partit Popular), es guardaria en un calaix i no serviria per res. Si portem al Ple una moció de rebuig a una llei el que és coherent és intentar trobar el mecanisme legal per a què aquesta llei que volem desobeir no tingui afectació a Cerdanyola. Creiem que és important, sempre i quan sigui possible, incorporar acords en una moció que siguin coherents amb el que es demana i donar-li contingut a la mateixa. El Ple de Cerdanyola ja és un espectacle en sí mateix i no cal que l’adornem més encara amb mocions de buides i de “postureo”. I vull matisar què vol dir “buides”: una moció “buida” és quan, per exemple, en la moció que ens ocupa, a més dels acords a què faig referència, es demana la dimissió del ministre de defensa Jorge Fernández Díaz. Evidentment, ja us imaginareu que si algun cop li diuen a aquest senyor “escucha, en Cerdanyola piden tu dimissión”, doncs es farà un fart de riure. Crec que s’entén.

Doncs bé, per què no s’aprova una moció contra la llei “mordassa” al Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola? Un ple format, recordo, per 7 regidors del PSC, 5 d’ICV, 4 del PP, 4 de CiU, 2 de Compromís, 2 d’ERC i 1 regidora no adscrita? Doncs perquè el govern format per PSC i ICV no estava d’acord en què la policia municipal, en coherència amb declarar Cerdanyola ciutat desobedient amb una llei injusta i franquista com la llei “mordassa”, no l’apliqués a Cerdanyola. És a dir, és un govern que pot expressar el seu rebuig a una llei, però no s’atreveix a posar en pràctica les conseqüències que aquest rebuig comporta.

Si els pregunteu sortiran amb excuses: “No, es que no podem desobeïr la llei”, i són excuses barates, perquè en política tot es pot, si es vol, i el fet és que no volen. I aquest exemple només és un de tants.

Sergio Rodríguez, membre de Compromís

Comparteix: