ERC denúncia actuacions del Govern “fora de la llei” en relació al contracte amb Truyols

El passat mes de juliol ERC va denunciar irregularitats greus en l’adjudicació del contracte del servei de tanatori i cementiri a l’empresa Funerària Truyols. Ara el jutjat contenciós administratiu nº 9 de Barcelona ha admet a tràmit el concenciós.

Imatge: Govern de Cerdanyola reunit amb l'empresa Funerària Truyols. Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Govern de Cerdanyola reunit amb l’empresa Funerària Truyols. Ajuntament de Cerdanyola

El jutjat contenciós administratiu nº 9  de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia que va presentar ERC en relació a l’adjudicació del contracte amb Truyols per la gestió del tanatori i l’ampliació del cementiri. Aquest contracte es va aprovar per decret d’alcaldia, sense donar opció ni al debat ni a la votació dels partits polítics que formen part del consistori. Això contradiu el que diu la llei, segons la qual el contracte hauria d’haver estat aprovat al ple municipal ja que són concessions que excedeixen el 20% dels recursos ordinaris de l’Ajuntament (50 milions d’euros).

Silenci administratiu

En el seu moment, ERC va demanar que aquest contracte es portés a ple, però mai va rebre cap resposta del Govern, havent-se passat el termini legal establert per la llei. A causa d’això, ERC va traslladar la denúncia al contenciós administratiu.

Compromís i ERC es van oposar a la privatització del servei

Els serveis funeraris de Cerdanyola continuaran sent sinònim de lucre ja que Truyols seguirà fent negoci gràcies a les gestions que faran sobre el cementiri i el nou tanatori. Compromís per Cerdanyola i Esquerra es van oposar a aquest model de privatització i van demanar al Govern apostar per la gestió directa. Al mateix temps, consideren que és un risc per a la salut de les persones la presència d’un crematori tan pròxim als habitatges.

El projecte

Plànol realitzat per La Vanguardia

Plànol realitzat per La Vanguardia

El projecte va estar adjudicat per l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, a la “Funerària Montserrat Truyols S.A.”. En aquest acord l’empresa assumeix la gestió privatitzada d’aquests serveis durant els 40 anys vinents. En tot aquest temps, el consistori només es quedarà el 4% dels beneficis anuals. Amb aquest nou contracte, el Govern de Cerdanyola continua permetent que una empresa segueixi fent diners a costa d’uns serveis molt delicats com ho són els serveis funeraris.

  • Ampliació del cementiri. El cementiri de Cerdanyola s’ampliarà un 25%, augmentant la xifra de nínxols de 3.149 a gairebé 4.000. Al mateix temps, es restauraran els 400 nínxols que tenen greus patologies, s’acondicionarà la zona d’aparcaments i els accessos al cementiri.
  • Nou tanatori. El nou tanatori, que estarà ubicat just davant de les instal·lacions de l’actual cementiri, disposarà de quatre sales de vetlla, sala de cerimònies multiconfessional, sala d’espera i una zona de cafeteria.
Comparteix: