La cerdanyolenca Anna Llimós exposa la seva obra al MAC

EL MAC presenta durant l’any 2015 una línia expositiva que a través de diferents exposicions planteja diverses mirades al voltant del concepte “territori”. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEL MAC presenta durant l’any 2015 una línia expositiva que a través de diferents exposicions planteja diverses mirades al voltant del concepte “territori”.  La mostra Art en trànsit produïda per La Panera serà l’eix central d’una reflexió a partir de la qual diferents artistes contemporanis ens presentaran unes obres que indaguen al voltant de la representació de l’espai que ens envolta. Totes les mostres aniran acompanyades per un text on crítics i pensadors reflexionaran sobre l’obra i el concepte.

La primera d’aquestes exposicions se centra en l’obra de la jove artista bellaterrenca Anna Llimós i Vidal al voltant de la representació dels territoris privats, amb l’anàlisi de la crítica d’art Montse Badia.

Espais i derives

“Viure és passar d’un espai a un altre, fent el possible per no colpejar-se”, escrivia Georges Pérec en el seu llibre “Espèces d’espaces” (1973-74), en el qual, de manera fragmentada, i des d’una mirada àgil, intuïtiva i poètica al mateix temps, recorre diferents espais, començant pel més concret, la pàgina, per anar passant, per espais cada cop més grans i generals: el llit, l’habitació, l’apartament, l’immoble, el carrer, el barri, la ciutat, el camp, el país, Europa, el món i l’espai.

L’Anna Llimós Vidal comparteix amb en Pérec aquest interès per la noció d’espai, en les seves nombrosíssimes variants i, com Pérec, en els seus treballs salta sense complexos per diferents “espècies d’espais”. Així, en una sèrie anterior, Futur Negat, l’artista se centrava en els espais perifèrics i el contrast entre les expectatives de futur que s’hi varen crear i el seu present d’abandó.

La inauguració serà el dijous 22 de gener a les 19hores a l’espai Arc del Museu d’Art de Ceradanyola, i es podrà visitar fins al diumenge 8 de març.

 

Comparteix: