Captadors d’aire dinàmics mesuraran els nivells de formaldehid

Aquest mes de gener s’instal·laran a Ripollet dos captadors d’aire dinàmics per mesurar els nivells de formaldehid a l’atmosfera.

020320121530Les empreses privades de tractaments de residus estan provocant una contaminació atmosfèrica sobre la zona de Cerdanyola-Ripollet-Montcada que arriba a nivells perjudicials per la salut. Les més conegudes són els Ecoparcs i els abocadors, que s’han convertit en plantes de residus caracteritzades per l’opacitat o/i per la poca informació que donen sobre emissions tòxiques.

Per mesurar els nivells de certes substàncies a l’atmosfera, com el formaldehid, s’ha instal·lat a Ripollet dos captadors d’aire dinàmics. Un cop s’obtenguin les dades, el Laboratori del Centre de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya serà l’encarregat d’interpretar les dades relacionant-les amb altres territoris.

Un cop finalitzat l’estudi es podran tomar mesures per minimitzar les emissions, encara que, per les ments dels governs de Cerdanyola, Ripollet o Montcada, aquestes mesures no passen per tancar les plantes de tractament o magatzem de residus.

Què és el formaldehid?

El Formaldehid és un producte tòxic i, en penetrar a través de la via respiratòria o digestiva, causa lesions o alteracions de caràcter local. En molts casos ha arribat a provocar càncer.

El formaldehid és un gas derivat del metà, d’olor fort i irritant, incolor, volàtil i soluble en aigua i alcohol. És un compost molt utilitzat a la indústria química. Aquest gas es produeix en els tubs d’escapament dels vehicles a motor, a les centrals tèrmiques i a les incineradores.

Comparteix: