Dissabe (22:25h): “Ciutat Morta” en directe, al Buirac i a Canal 33

Els responsables del reportatge cinematogràfic fan una crida a les xarxes socials per veure’l col·lectivament als bars, ateneus i casals. A Cerdanyola, el col·lectiu Mala Herba obrirà el Casal Popular Buirac per veure’l en directe.

10926369_10153043775804769_6347364438067727983_nEl Col·lectiu Mala Herba obrirà el dissabte per la nit (21:30) el Casal Popular i Cultural Buirac per veure en directe el documental “Ciutat Morta” (22:25h), que s’emetrà, després de la pressió ciutadana, a la televisió pública catalana. Com és habitual a totes les activitats del Buirac, durant el visionat del documenta les podrà gaudir de pintxos, crispetes, quintos i bona companyia.

Ciutat Morta

El programa de cinema del 33 “Sala33″ emetrà, aquest dissabte a les 22.25h, el documental  ”Ciutat morta” sobre el cas 4-F. Dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, ha estat premiat en una desena de festivals, entre els quals el Festival de Màlaga, on va aconseguir el primer premi, i el Festival de Sant Sebastià, que li atorgà una menció especial. El film està produït per Metromuster.

Per la seva banda, els responsables del reportatge cinematogràfic han fet una crida a les xarxes socials per veure’l col·lectivament als bars, ateneus i casals.

Ciutat Morta és un documental difícil, com hauria de ser qualsevol periodisme digne d’aquest nom. Explica una de les històries més oblidades de la capital catalana, el cas d’uns joves acusats injustament d’haver deixat tetraplègic un policia local. A pesar de les denúncies de tortures i maltractaments, de les febleses de les proves incriminatòries i les contradiccions de l’acusació, cinc joves, la majoria llatinoamericans, van acabar a la presó. Una d’elles, Patricia Heras, va suïcidar-se perquè no va poder suportar la pena. Pràcticament cap mitjà va fer un seguiment del cas, un cop passada la primera onada d’alarma social.

Font: llibertat.cat

Comparteix: