El Govern es burla de la participació ciutadana

L’any 2002 el Govern de Cerdanyola va realitzar una consulta ciutadana per decidir on s’instal·laria l’escultura “Pietat”, de Josep Viladomat. En aquest procés de participació ciutadana va guanyar el vestíbul de l’Ajuntament com a emplaçament. Ara, 12 anys després, i sense cap consulta, el Govern s’ha portat l’escultura a l’església.

Moment del trasllat de l'escultura. Imatge: Aj. Cerdanyola

Moment del trasllat de l’escultura. Imatge: Aj. Cerdanyola

Què és l’escultura “Pietat”?

La “Pietat” és una obra de Josep Viladomat que va estar instal·lada al cementiri municipal des de 1929 fins al 2002. Després de tants anys sense cap tipus de treball de conservació, l’escultura s’estava deteriorant. A causa d’aquesta situació de deixadesa, l’Ajuntament, actual propietari, va decidir restaurar-la.

La restauració va començar al novembre de 2002 i va ser realitzada pel Servei de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat amb un sistema innovador amb làser que no afectava l’escultura.

Consulta de 2002

En novembre de 2002 la ciutadania de Cerdanyola estava cridada a participar en un procés de participació ciutadana per decidir on s’instal·laria la “Pietat”. Les dues possibles opcions era el vestíbul de l’Ajuntament i el cementiri.

Un total de 207 ciutadanes van participar a la consulta. D’aquestes, 141 van votar pel vestíbul de l’Ajuntament, 54 van votar pel cementiri i 12 vots van ser nuls.

Canvi d’emplaçament sense procés de participació ciutadana

Dotze anys després d’aquesta consulta, i sense cap procés de participació ciutadana, el Govern de Cerdanyola, encapçalat per PSC, ICV, EUiA i els Verds, han decidit oblidar-se de la voluntat del poble participatiu per canviar l’emplaçament de l’escultura.

 

Comparteix: