I tant que podem guanyar!

Nosaltres també hem decidit “moure fitxa”. Som persones que estem, com tu, fartes de la corrupció, de l’estafa, del clientelisme, de les retallades en drets, de la injustícia social, de la manca de transparència i participació de les institucions, dels desnonaments, dels delictes mediambientals, de la manipulació dels mitjans de comunicació, etc. Però també estem fartes de reclamar contínuament els nostres drets darrere de missatges pancarta i grans mobilitzacions de gent que ningú escolta i passen desapercebuts sense aportar cap solució. Nosaltres hem decidit fer política, en majúscules, amb un peu al carrer i l’altre a la institució.

Totes estem davant d’una oportunitat històrica. Just ara és el moment de que els moviments populars esdevinguin la majoria ciutadana. És l’hora de que el poble obtingui la representació institucional suficient perquè les lleis siguin redactades a favor de les persones i no a favor de les elits oligàrquiques, en benefici d’uns pocs, cada cop més rics. A Cerdanyola, no ens podem permetre deixar les regidories, cap legislatura més, en mans de la seva casta local.

Nosaltres estem convençudes que l’any 2015 Podem guanyar l’Ajuntament, perquè ja tenim el millor instrument per recuperar les institucions. Ja tenim l’eina que serà capaç d’unir totes les persones que volen transformar la política municipal, perquè el poder canviï de bàndol, perquè el sistema democràtic sigui molt més just, social, transparent i participatiu: juntes Podem. Ja tenim l’instrument que permetrà aglutinar a moltes persones en un mateix camí: des de totes aquelles persones que porten moltíssims anys treballant als municipis per acabar amb el clientelisme i el caciquisme; fins aquelles persones que, fartes de la corrupció, les retallades i les desigualtats, han despertat i tenen moltes ganes de fer política; comptant també amb tots aquells i aquelles que vam formar part del 15M i vam sortit al carrer sota el lema “no ens representen” i, sobretot, amb totes aquelles que en el propers mesos ens acompanyaran a les assemblees.

I tant que Podem és la candidatura capaç d’aportar l’experiència necessària per construir una majoria ciutadana per transformar la vida política del municipi, al carrer i a la institució. Hem aprés molt durant aquests mesos de totes les experiències de confluència. Per això, la nostra proposta passa per participar en la construcció d’una candidatura ciutadana, que comparteixi l’ètica de Podem, que sigui amplia, transversal, plural, des de baix, amb persones exemplars en la lluita, amb moltes cares noves, cap taca i on la participació ciutadana sigui la principal protagonista. Per a aconseguir-ho ens caldrà prudència i reflexió, no podem fer cap pas en fals; però també ens caldrà valentia i acció, perquè no és suficient amb aconseguir uns pocs regidors, perquè necessitem Guanyar.

La flama que va encendre el 15M torna a estar encesa, i la por, ja ha canviat de bàndol. I tant que Podem!

Sergi Méndez,
candidat a Secretari General de la candidatura “I tant que Podem!”

Comparteix: