Algunes de les detingudes en l’Operació Pandora han passat la nit als calabossos de Cerdanyola

L’Audiència Nacional i els Mossos d’Esquadra van realitzar ahir l’Operació Pandora, una operació que ha acabat amb onze detinguts per motius ideològics i que preten criminalitzar el moviment llibertari.

Operació Pandora

DSC04529A un quart de sis del matí, un operatiu format per 700 agents dels Mossos d’Esquadra es van mobilitzar per dur a terme una operació contra el moviment llibertari. Complint ordres de l’Audiència Nacional espanyola, en un operatiu ordenat pel jutge Javier Gómez Bermúdez, els agents han assaltat la Kasa de la Muntanya, històrica casa okupada de Barcelona que enguany compleix 25 anys d’activitat. Els Mossos van rebentar l’accés principal de la casa per poder accedir-hi i, mentre un helicòpter de la policia es situava a sobre de l’edifici il·luminant-lo amb un potent focus. Els antiavalots van arrencar un arbre i un pivot del carrer per poder aparcar-hi els furgons.

En el moment de la irrupció policial, a l’edifici hi havia dos infants de cinc i sis anys. Els Mossos van separar les menors juntament amb el seu pare a la planta baixa, alhora que van agafar dues persones de la vintena restant com a testimonis de l’escorcoll. Els agents van inspeccionar tota la casa i van requisar els telèfons mòbils, ordinadors portàtils, tot tipus de documentació i tots els aparells informàtics que trobaven al seu pas. A més a més, van revisar al detall les joguines dels més petits. (font de l’apartat “Operació Pandora”: La Directa).

Algunes de les detingudes han passat la nit a Cerdanyola

DSC04514Els Mossos d’Esquadra van donar per acabada ahir al vespre l’operació Pandora, amb un balanç definitiu d’onze persones detingudes. Algunes d’aquestes detingudes van passar la nit a la comissaria dels Mossos de Cerdanyola. Avui a la una del migdia se’ls prendrà declaració. Després d’aquest tràmit seran traslladades a les dependències de l’Audiència Nacional a Madrid.

Les reaccions a Cerdanyola no es van fer esperar i ahir a la nit es va convocar una concentració a la comissaria dels Mossos per mostrar suport a les detingudes.

Comparteix: