El Compromís presenta al·legacions a les ordenances fiscals i el pressupost municipal del 2015

Compromís per Cerdanyola ha tornat a posar sobre la taula propostes per caminar cap a una fiscalitat més justa i progresiva, un pressupost basat en la participació, millors serveis públics, la gestió pública eficient i l’ocupació.

nota_pressupost_ordenances_2014-12-14_f1Les ordenances que proposa el govern de PSC-Verds i ICV-EUiA segueixen una línia allunyada de les  propostes de Compromís per canviar la forma d’enfocar els ingressos i les despeses municipals, perquè es consoliden les pujades acumulades de l’IBI des de 2012 i no caminen cap a una fiscalitat justa i progressiva on pagui més qui més tingui.

El pressupost aprovat inicialment continua consolidant el pagament d’un deute. En aquest sentit, Compromís creu que aquest pagament del deute s’ha de questionar. A més a més, Compromís critica que el nou pressupost no tendeix a reduir els pagaments a empreses privades que gestionen els diners públics, més aviat els incrementa, donant-se la preocupant situació que per segon any consecutiu, i amb un increment del 14% des de l’any 2012 (més de 3 milions d’euros), els diners públics gestionats per mans privades són superiors a la gestió feta directament per l’Ajuntament i que poden tenir un millor control democràtic i transparència.

La candidatura de Compromis creu que el pressupost de 2015 és una proposta feta en clau electoralista, centrat en inauguracions i no atenent a les necessitats reals de la ciutadania de Cerdanyola.

En conseqüència, el grup municipal del Compromís per Cerdanyola han presentat al govern les al·legacions a l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals i al pressupost municipal de 2015, centrades en mesures per caminar cap a una fiscalitat justa i progressiva, en el cas de les ordenances fiscals, i cap a un pressupost que giri entorn a cinc eixos polítics: la participació activa de la ciutadania, la defensa dels serveis públics i les polítiques socials, les polítiques d’ocupació i dinamització econòmica, el qüestionament del pagament del deute, i la eficiència de l’administració i l’optimització de la despesa.

Aquestes i altres propostes que han fet arribar al govern municipal es poden consultar, com sempre, a la seva pàgina web  (apartat de documents, a la columna dreta de la pàgina).

Documents: Propostes d’ordenances 2015 / Eixos de pressupost 2015.

Comparteix: