Moviments Socials i canvi polític

Al meu entendre la situació actual es la conseqüència un cop més de l’acció determinant dels Moviments Socials; al llarg de la nostra història contemporània hi tenim prou exemples, i en
l’actualitat hem de reconèixer que l’actuació del 15-M, la PAH, l’Assemblea Nacional Catalana,
els Sindicats, les plataformes en defensa de la Sanitat Publica, etc, han estat claus per posar en
qüestió la forma de fer les coses que fins ara estaven considerades com encertades. I propiciar el canvi polític que la societat demanda.

La participació de la gent del 15-M en política a traves de Podem, la participació activa de la gent de la PAH en Guanyem Barcelona i d’altes plataformes ciutadanes, la capacitat mobilitzadora de l’ANC, la llarga lluita de les plataformes en defensa de la Sanitat Publica etc, ens fan entendre que ja es plantegen actuar dins les Institucions per fer els canvis urgents i necessaris que el nostre poble demanda i que els partits tradicionals no han estat capaços de fer.

Es evident que dins dels propis M.S. hi ha activistes que tenen dubtes a l’hora d’implicar-se en la
participació política en les institucions, no creuen que sigui feina seva, no és nou, en el passat recent
ja hi trobaríem exemples. Però per sort aquesta vegada crec que estem en el camí correcte, no ni ha prou amb la crítica, quan les situacions són com l’actual el bo i millor de cada moviment ha d’arremangar-se i posar-se mans a l’obra. La perspectiva que té la gent que porta anys treballant sobre el terreny és més necessària que mai. Podria posar exemples del nostre Vallès que demostren ben a les clares la seva utilitat. El que hem d’evitar és que la actuació necessària en política institucional ens fes perdre la perspectiva acumulada durant anys, i no ens canvies a nosaltres si no a l’inrevés.

Un exemple proper el tindrem dins de la ANC, sembla que últimament s’inclina mes per donar suport a les tesis d’Artur Mas que a les d’Oriol Junqueres, quan en realitat les exigències de la majoria del nostre poble el 9-N ja van demostrar les seves preferències per un canvi que conduís no només a la llibertat sinó també en aprofundir en la democràcia com demana l’Oriol Junqueres, Iniciativa i la CUP. Quan les coses estan com actualment van, fa falta el bisturí, no el maquillatge.

Tenim tots prou experiència ja per no caure en errors del passat i que hem pagat molt cars. Analitzem, estudiem i actuem sense pors ni complexos, és la nostra obligació. Si es que volem un futur millor per a la nostra gent.

Josep Font.

Comparteix: