La Video-Acta, un servei innecessàri què ens costarà 18.000 euros

Al passat ple de novembre el govern municipal va donar el primer pas per a la contractació del servei de Vídeo-acta a l’empresa Ambiser, un contracte que ens costarà 18.000 euros per un servei completament innecessari. Cerdanyola Informa ha contactat amb l’empresa Ambiser per aclarir alguns dubtes.

Què és la Vídeo Acta?

La VideoActa és un sistema de gestió d’actes dels plens municipals que permet l’el·laboració de les actes dels plens ràpidament mitjançat un vídeo amb una signatura digital. Amb aixó, l’actual acta escrita passarà a ser només un document que recollirà els acords presos en cada punt de l’orde del dia i la seva referència al vídeo.

Actualment el secretari s’encarrega d’escriure les actes dels plens escrivint literalment el que diuen els regidors. Amb la llei actual, l’acta només ha de recollir a els acords presos.

El Govern menteix: no és programari lliure

Malgrat que l’ajuntament va anunciar al ple que aquesta empresa utilitzava programari lliure, la realitat és completament diferent. L’empresa Ambiser Innovacions SL ha creat un programa (que no és lliure) per tallar els vídeos segons els punts o oradors. Aquesta empresa ens ha pressupostat per aquest programari un total de 9.500 euros, més les despeses d’instal·lació (4.700 euros).

L’estrany apartat de “formació”

Al pressupost emès per Ambiser, hi ha dos partides destinades a formació. La primera és formació als administradors (personal de l’ajuntament que manejarà el programa), amb un cost de 700 euros. La segona és formació als usuaris (personal de l’ajuntament del qual l’empresa no va saber especificar la seva relació amb el programa), amb altra partida de 700 euros.

Hi ha alternativa a cost zero?
Si. La proposta d’Ambiser consisteix en gravar els plens i que el secretari signi la video-acta i es limiti a escriure en l’acta convencional els acords presos. Malgrat tot, l’alternativa a la videoacta amb Ambiser ja existeix. L’Ajuntament porta tres anys gravant els plens i penjant-los a youtube. Els vídeos de Youtube també es poden serparar per punts de l’ordre del dia i oradors sense necessitat de cap programa extern (pel que ens volen cobrar 9.500 euros).

Exemple dels vídeos dels plens de l’Ajuntament, amb enllaços directes als punts de l’ordre del dia. Enllaç.

ple

Un contracte sense concurs públic

L’Ajuntament va proposar tancar el contracte amb Ambiser sense treure l’oferta a concurs públic. Això és completament legal, ja que el límit per fer contractes “a dit” és de 18.000 euros, i l’empresa Ambiser s’ha encarregat d’ajustar la factura a 17.983,30 euros.

El pressupost, punt per punt

Equipament de gravació de vídeo

  • Macmini + ratolí + teclat:   976,30€
  • Monitor:                            182€
  • Canopus:                           260€
  • Connectors varis:              150€
  • Font d’alimentació:           130€

Software

  • Software de gravació:       1.300€
  • Software de producció:     750€
  • Software de custodia:        7.000€
  • Portal de reproducció:       5.500€

(Descompte software: 4.365)

Serveis professionals

  • Instalació equipament:        700€
  • Instalació de software:        4.000€
  • Formació a usuaris:            700€
  • Formació a administradors: 700€

                                     Total: 17.983,30€

Comparteix: