Marc Bertomeu explica a Cerdanyola el procès de Guanyem Barcelona

Procés Constituent va celebrar la setmana passada una nova xerrada amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’arribar a una confluència d’esquerres per aconseguir guanyar l’Ajuntament.

Imatge: catalunyapress.cat

Imatge: catalunyapress.cat

El Portaveu de Podem Barcelona, Marc Bertomeu, va ser l’encarregat d’explicar la situació del seu grup polític i el procés de Guanyem Barcelona. Marc Bertomeu no estava al cartell però, per circumstàncies d’última hora, va haver de substituir a la seva companya.

Segons Marc Bertomeu, és necessari crear confluències d’esquerres que mobilitzin a la participació ciutadana i “que agafi força per acabar amb els governs conservadors”. Aquesta confluencia, a Barcelona, porta el nom de “Guanyem Barcelona”, un projecte que pretén crear unitat popular. Marc Bertomeu va explicar que actualment, en la Ciutat Comtal, aquesta confluència “s’està fent a bon ritme, però sense precipitar-se”. Aquest procés de confluència en Barcelona corre en paral·lel amb la constitució de Podem com a partit en Catalunya, que es realitzarà el 2 de gener. Una vegada el partit sigui oficial es debatran les pautes per organitzar unes primàries obertes per realitzar la candidatura, una candidatura que “ha de comptar amb les bases, amb la ciutadania que lluita al carrer”.

Bertomeu va deixar clar que no només cal la candidatura ciutadana, sinó que cal voluntat de guanyar, ja que per canviar les institucions s’ha de governar i no fer oposició.

Comparteix: