La Doctora Carod, nova directora executiva del Taulí

El Hospital de referencia de Cerdanyola, el Parc Taulí, ha fitxat a la doctora Carod com a nova directora executiva. Carod era, fins ara, un càrrec directiu de l’entitat privada IDC/Capio.

iSabadell

iSabadell

Des de 2010, amb el govern del Tripartit a la Generalitat (PSC, ERC i ICV-EUiA), les relacions entre el grup Capio amb la sanitat pública catalana va anar en augment: portes giratories, desviaments de pacients de la pública a la privada, venta d’equipaments,… A dia d’avui, aquestes pràctiques continuen fent-se amb el govern de CiU a la generalitat.

L’última noticia de relació entre IDC-Capio i la sanitat pública la tenim al nostre hospital de referència: el Parc Taulí (una entitat que, malgrat ens la venguin com a pública, és un Consorci públic-privat). Aquesta setmana la noticia ha estat el fitxatge de la Doctora Cristina Carod. La Doctora Carod ocupava un lloc en la direcció de IDC-Capio i, aviat, serà la nova directora executiva del Parc Taulí.

L’Hopsital Taulí ha patit, durant els darrers anys, importants retallades en forma d’acomiadaments, tancament de quiròfans, supressió de llits, retallades als drets dels treballadors,… Alhora que es realitzaven aquestes retallades, el departament de Salut de la Generalitat incrementava la seva partida pressupostaria per als centres de salut privats. En el cas del Taulí, es van incrementar les derivacions de consultes, proves i intervencions cap a l’Hospital General de Catalunya i la Clínica del Vallès, ambdos finançats amb diners públics per posteriorment cedir la seva gestió al grup IDC Salud (abans Capio Sanitat).

Aquestes pràctiques, a més de suposar un sobrecost de diners públics, suposen una perdua de qualitat dels serveis, ja que, quan els hospitals privats tenen complicacions amb les invervencions o detecten que els tractaments suposaran més despesa de la prevista, els tornen a derivar al Hospital Taulí.

Amb aquestes pràctiques, la Generalitat pretén potenciar la sanitat privada i desmantellar la pública. Si el Govern continua per aquest camí, aviat pasarà com als Estats Units, on la sanitat és completament privada i només qui té diners pot ser atés per professionals.

Tal com va publicar Cerdanyola Informa al mes de març, el Consorci del Parc Taulí és un ens de negocis que brilla per la seva manca de transparència.

Comparteix: