Els treballadors i les treballadores del Taulí diuen PROU

Els treballadors i les treballadores de la Corporació Sanitària del Parc Taulí han convocat per aquesta setmana una acció diària de 10h a 11h del matí.

iSabadell

iSabadell

La situació entre la plantilla de la Corporació Sanitària del Parc Taulí és crítica: les condicions laborals són cada dia pitjors després d’anys de retallades per part de l’empresa. Aquesta situació ha portat als treballadors a organitzar-se i crear accions sense comptar amb comitès d’empresa ni sindicats.

L’acció diària s’iniciarà a les portes del Parc Taulí, on els treballadors faran soroll amb xiulets i cassoles i penjaran fulls amb el missatge “Volem la nostra paga”. Acte seguit caminaran fins a l’edifici de la Salut, on estaran reivindicant els seus drets fins les 11h.

L’empresa menysprea als treballadors

L’empresa ha comunicat als treballadors que aquest mes de desembre faran una retallada del 80% de la paga extra, de manera que estan atacant als seus drets, signats per contracte. A aquesta retallada de 2014 cal sumar-li una part de la paga extra de desembre de 2013, que encara no han cobrat. Segons l’empresa, aquesta reducció de la paga extra es deu a que no hi ha pressupost. Els treballadors dubten que això sigui veritat, ja que han vist com l’empresa ha estat malbaratant diners en coses innecesaries: un menjador, la renovació de la instal·lació elèctrica per col·locar tablets a les habitacions, ordinadors nous a un cost excessiu,…

Situació crítica

Aquestes condicions han portat a que els treballadors hagin dit “prou”. Degut a la seva gran professionalitat, mai baixaran l’alt rendiment mèdic, però la plantilla alerta que aquesta situació fa que el seu estat d’ànim s’està veient afectat.

Els treballadors del Taulí porten anys en lluita, ja que, des de 2008 estan patint contínues agressions als seus drets laborals que van des de la manca de conveni (2008), fins a continues retallades de sou (el 5% en 2010), passant per pèrdua de la paga d’objectius (2011), pèrdua de dies de festa, augment d’hores (així l’empresa s’estalvia contractar a gent suplent),… Malgrat tot, sempre han mostrat ser uns grans professionals i estar al servei de la ciutadania, atenent de la millor manera possible als pacients i mostrant que, gràcies a les grans professionals, podem dir que tenim una de les millors sanitats públiques del món.

Comparteix: