La Generalitat planteja retallar les ambulàncies de Cerdanyola

La Generalitat té la intenció de retallar en ambulàncies a la Mancomunitat de Montcada, Cerdanyola i Ripollet. De cinc ambulàncies que hi ha en l’actualitat per aquestes localitats, es passaria a tenir només tres.

El Govern de la Generalitat (CiU), continua amb les retallades en sanitat. L’últim atac que estan planejant és en matèria del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM): pretenen passar de cinc a tres ambulàncies per als municipis de Cerdanyola, Montcada i Ripollet.

Aquesta retallada suposaria una gran pèrdua de qualitat dels serveis sanitaris que posarà en perill la salut de la població, ja que, amb una reducció del 40% del servei d’ambulàncies, el temps de resposta augmenta i això, en molts casos, pot costar una vida: en casos d’emergència greu, els primers instants són vitals i, la diferència entre la vida o la mort és qüestió de minuts.

Al 2011, abans de les grans retallades al sector de les ambulàncies, la majoria dels serveis de les ambulàncies es realitzaven en menys de 20 minuts.

ambu1

 

En l’actualitat, un servei normal, des de que s’avisa a l’ambulància fins que l’ambulància torna a estar operativa tarda entre 60 i 90 minuts. 

Comparteix: