ICV-EUiA mai va voler apostar per la gestió directa de l’Altis i les piscines municipals

Després que l’ex-alcalde Toni Morral declarés davant la policia en el marc de la investigació que està fent Fiscalia per suposades irregularitats en relació a la privatització de serveis, ICV-EUiA ha volgut sortir del pas al·legant la defensa dels treballadors.

pont_morralL’any 2008 l’Ajuntament de Cerdanyola, amb Toni Morral al cap, va realitzar dos concessions sense cap concurs públic (piscina municipal de Montflorit i Centre Esportiu Altis) a la Federació Catalana de Handbol. Ara, sis anys després, aquestes concessions estan sent mirades amb lupa per la fiscalia per suposades irregularitats.

Davant d’aquestes noticies, ICV-EUiA, el grup que governava en aquell moment i que continua governant la ciutat, ha donat les seves explicacions sobre els fets. Segons el grup municipal, aquesta concessió es va atorgar sense cap tipus de concurs públic per poder oferir els dos serveis a tots els usuaris i evitar l’acomiadament de 16 treballadors i treballadores.

Morral-Cayuela

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Amb aquestes declaracions, ICV-EUiA deixa clar que ells mai han apostat ni aposten per municipalitzar els serveis que havien estat privatitzats. Al 2008, quan aquests serveis van quedar desèrtics, va tenir dos bones oportunitats per fer-ho, però van voler continuar la política privatitzadora iniciada amb els mandats del PSC anys anteriors.

Si el Govern hagués volgut aprofitar el moment que vivien aquests dos serveis per municipalitzar-los, cap d’aquests 16 treballadors i treballadores hagués patit cap acomiadament. 

Comparteix: