Toni Morral declara davant la Policia per adjudicacions municipals

Toni Morral, ex-acalde de Cerdanyola en els mandats de 2003-2007 i 2007- 2010, ha declarat davant la Policia Nacional en el marc de la investigació que està fent Fiscalia per suposades irregularitats en dos contractes amb la Federació Catalana de Handbol.

pem_guieraL’ex-alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, ha comparegut davant la Policia Nacional per una investigació oberta per la Fiscalia, que està mirant amb lupa dos concessions a la FCH: l’explotació de la piscina de Montflorit i l’explotació del Centre Esportiu Altis.

Altres declaracions

Morral no ha sigut l’únic que ha estat cridat a declarar. També ho han fet sis caps i ex-regidors de les àrees d’esports i contractació.

Adjudicacions sense concurs

L’anterior equip de govern de Cerdanyola (ICV-EUiA i CiU) va adjudicar la gestió i explotació de les dues instal·lacions sense un concurs públic perquè “no hi havia ningú interessat en el contracte, ja que eren serveis deficitaris”.

 Altis

El Casal de l’Esport Altis va ser adjudicat directament per l’Ajuntament al 2008. Aquesta decissió va ser aprovada en un plenari amb vots a favor d’ICV, EUiA, CiU y PSC. Llavors, Fèlix Riba (CiU) era regidor d’esports i Santiago Cayuela (ICV-EUiA) de finançes.

 Piscina de Montflorit i de Fontetes

Les dos piscines municipals de Montflorit i Fontetes també van ser adjudicades a dit per l’Ajuntament a la FCH. Curiosament, aquesta adjudicació, com la de l’Altis, també es va realitzar a l’any 2008.

Manca de transparència en la comissió d’investigació

Al 2013 es va crear una comissió d’investigació per analitzar els contractes de la FCH i l’Ajuntament. Malgrat tot, aquesta comissió és una eina inútil, ja que els grups polítics de l’oposició que participen es queixen contínuament de la manca d’informació: informes de supervisió i control d’obres, comptes anuals auditades de 2008, 2009 i 2010,…

Explicació d’ICV-EUiA

ICV-EUiA ha donat les seves explicacions sobre el que va succeir l’any 2008 amb els contractes entre l’Ajuntament i la FCH. Segons el grup municipal, el govern (ICV-EUiA i CiU) va treballar ràpidament per a resoldre l’imminent tancament de l’Altis, degut a que l’empresa gestora se’n deixava de fer càrrec sobtadament. A més a més, el govern va treballar amb rapidesa per a poder obrir la piscina de Montflorit l’estiu de 2008.

Gràcies a aquesta, segons ICV-EUiA, les dues instal·lacions van continuar funcionant amb normalitat. Si s’hagués actuat sense la rapidesa necessària les conseqüències haguessin estat:

  1. Tancament de l’Altis i de la piscina de Montflorit, i a conseqüència d’això:
  2.                        b.    L’acomiadament de 16 treballadors i treballadores.
  3.                        c.    Deixar sense servei a més de 900 persones que utilitzaven l’Altis i a totes aquelles que volien fer ús de la piscina de Montflorit.

ICV-EUiA respecten la investigació de la Fiscalia Provincial arrel de la denúncia presentada pel Partido Popular (PP) de Cerdanyola i condemnen les insinuacions  que s’han produït els darrers dies que pretenen relacionar una investigació de possibles errades administratives amb un inventat cas de corrupció. A la vegada, adverteixen que, si ICV-EUiA considera que alguna d’aquestes insinuacions pot ser constitutiva de delicte afectant la seva honorabilitat, recorreran immediatament a les instàncies judicials pertinents.

Per últim, ICV-EUiA volen aclarir els següents punts que s’han publicat en alguns mitjans de comunicació:

  1. En cap cas hi ha imputats judicials en aquesta investigació
  2. b.    La investigació es troba en una fase de diligències prèvies
  3. La investigació la duu a terme la Fiscalia provincial i no la Fiscalia anticorrupció
Comparteix: