El 9N tanca a Cerdanyola amb 15.395 vots

Cerdanyola ha viscut la jornada del 9N amb total normalitat i una gran participació, 15.395 vots.

DSC04065Els cinc centres habilitats per la votació a Cerdanyola (instituts Pere Calders, Gorgs, Forat del Vent, Jaume Mimó i Banús)  van recollir 15.395 vots que es van començar a recomptar a les 20h de la tarda pels voluntaris de l’ANC.

Els locals han estat oberts de 9 del matí a 8 de la tarda gràcies als més de cinquanta voluntaris que, organitzats per l’ANC, han exercit de presidents i vocals dels punts de votació. A més a més, han rebut el suport de molts militants de partits i candidatures polítiques de Cerdanyola.

 

Resultats a Cerdanyola
anc

Llargues cues

La gran noticia d’aquesta festa de la democràcia han sigut les llargues cues que s’han produït en alguns col·legis com el Jaume Mimó, mostra de que la ciutadania de Cerdanyola tenia moltes ganes de votar. Fins a les 18h, les dades oficials eren de 13.7818 vots de cerdanyolencs i cerdanyolenques.

Imatge: @cupcerdanyola

Imatge: @cupcerdanyola

Votants despistats

Les úniques incidències han estat provocades per persones despistades que s’han confós de centre de votació. Això s’ha donat en alguns col·legis on, gent que ha canviat recentment de residència (dins de l’àmbit de Cerdanyola), no ha pogut votar en el col·legi on es troba la nova residència. Això és degut a que el centre de votació està vinculat al DNI i no al lloc de residència, malgrat s’hagi fet el canvi al padró municipal.

Observadors europeus.

Cerdanyola compta amb un dels divuit observadors europeus que han estat convidats per la Generalitat per observar el desenvolupament de la jornada.

No tothom ha pogut votar

Molta gent gran o amb mobilitat reduïda no ha pogut anar a votar per dificultats de desplaçament, ja que el seu col·legi habitual (més a prop del seu lloc de residència) no estava habilitat per la votació i no es van adonar que l’ANC disposava de cotxes que apropaven a persones amb mobilitat reduïda als centres de votació. Això ha sigut fruit de les traves que tant l’Estat Espanyol i el Govern de Cerdanyola han posat per dificultar la consulta.

Encara es pot votar

Els que no van poder votar ahir ho podrà fer durant els pròxims 15 dies, això si, haurà de desplaçar-se a la delegació territorial (Barcelona).

Comparteix: