El perill invisible: aquell que ens envolta i ens pot matar

Nous estudis demostren que els telèfons mòbils són una amenaça per a la salut.

telQuan es troben funcionant, els telèfons sense fil emeten camps electromagnètics de radiofreqüència (RF-EMFs). Al maig 2011, després de considerar anàlisis de laboratori, estudis de l’ús a llarg termini de telèfons sense fil i dades sobre la seva incidència en tumors cerebrals, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va identificar als RF-EMFs com “possible” agent carcinogen humà. Altres estudis mostren una associació entre els usos a llarg termini de telèfons mòbils i sense fil amb el glioma (neoplàsia en el cervell o en la medul·la espinal) i el neuroma acústic. A l’octubre 2013, Powerwatch, un observatori del Regne Unit centrat en els riscos per a la salut plantejats pels camps electromagnètics, va difondre en dos nous articles una investigació que proporciona més proves de l’ús del telèfon mòbil com a causa creixent de tumors cerebrals.

El primer article va mostrar que l’exposició al RF-EMF dels telèfons mòbils (i fixos sense filferros) significa sotmetre davant un agent carcinogen humà de classe 1 (agent cancerigen), d’acord amb la descripció de l’OMS com a puntal en la investigació de càncer. Els autors dels estudis van concloure que les normes actuals d’exposició requereixen urgent revisió.

El segon estudi va recomanar avaluar “especialment la relació entre l’ús a llarg termini (més de 10 anys) de telèfons sense fil” i el desenvolupament de tumors cerebrals malignes. Segons els autors, aquest estudi “va confirmar resultats anteriors” d’associació entre l’ús del telèfon mòbil i tumors cerebrals malignes, i va recolzar la hipòtesi que el RF-EMFs “juga un paper en les etapes d’iniciació i de promoció de carcinogènesi”, en altres paraules, en el procés en què les cèl·lules normals es transformen en cèl·lules canceroses. Font: KaosEnLaRed.

Comparteix: