Alejandro García-Reidy, a la UAB

El descobridor de la comèdia de Lope de Vega “Mujeres y criados”, investigador del Grup PROLOPE, imparteix una conferència dijous, 30 d’octubre, a les 16 h, a la sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres, sobre com va trobar l’obra, considerada perduda fins a principis d’aquest any.

Garcia-reidyG,0Alejandro García-Reidy, que és professor de la Universitat de Syracusa, ofereix la conferència “Cómo encontrar una aguja en un pajar: la recuperación de una comedia de Lope de Vega en el siglo XXI” amb motiu de la inauguració del Màster Oficial en Llengua Espanyola, Literatura Hispànica i Espanyol com a Llengua Estrangera.

El professor García-Reidy explicarà el procés de recerca que el va portar a descobrir “Mujeres y criados” el passat mes de gener, a la Biblioteca Nacional de Espanya (BNE): investigant primer la base de dades Catcom de la Universitat de València, trobant després el manuscrit a la BNE i, finalment, comprovant la identitat del copista de l’obra gràcies a un sistema informàtic desenvolupat pel grup Manos Teatrales, de la Universitat de Duke. La comèdia es donava per perduda en els catàlegs literaris fins a la seva descoberta. Font: UAB.

Comparteix: