Xerrada de Vicenç Navarro a Cerdanyola

El proper dimecres 29 d’octubre a les 19 hores el professor VICENÇ NAVARRO oferirà una conferencia sobre EL QUE ESTÀ PASSANT A ESPANYA I A CATALUNYA, a l’Ateneu de Cerdanyola, Sala 6.

procesconstituentProcés Constituent ha organitzat un nou acte relacionat amb la situació catalana a càrrec del doctor Vicenç Navarro i López.Vicenç Navarro

Navarro va nèixer a Gironella, a la comarca del Berguedà, l’any 1937, i es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona l’any 1962. Aquell mateix any, però, es va haver d’exiliar arran de la seua lluita contra la dictadura franquista. Va passar, aleshores, per les universitats sueques d’Uppsala i Estocolm, on va estudiar Economia política. Va continuar els seus estudis al Regne Unit, a la London School of Economics, a la d’Oxford i a l’Edimburg. Hi va estudiar Polítiques Publiques i Socials. Tres anys després, el 1965, va anar a la Universitat Johns Hopkins, on es va doctorar l’any 1967 i on ha impartit la docència durant trenta-cinc anys.

A banda de la seua activitat acadèmica, ha estat assessor de molts governs arreu del món (com per exemple a Cuba i a la Xile d’Allende, així com de diversos governs dels Estats Units o del Congrés americà) pel que fa a les reformes dels seus sistemes de salut. També ha assessorat les Nacions Unides i l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A hores d’ara, a més de continuar la seua tasca a la Universitat Johns Hopkins com a professor de polítiques públiques —on dirigeix, a més, el Programa sobre Polítiques Públiques i socials—, és catedràtic de ciències polítiques i socials a la Universitat Pompeu Fabra i dirigeix l’Observatori Social d’Espanya, una xarxa d’acadèmics i investigadors de diverses universitats que són experts en diverses àrees de l’Estat del benestar.

Comparteix: