Arrenca la campanya de vacunació contra la grip

La Generalitat de Catalunya ha arrencat la campanya de vacunació contra la grip, una campanya dirigida a persones majors de seixanta anys, embarassades, persones amb malalties cròniques, persones amb obesitat mòrbida i professionals de la salut.

cartell_grip_13La grip és una malaltia infecciosa produïda pel virus gripal. Es presenta de forma epidèmica, habitualment durant els mesos d’hivern. Té un inici brusc i la simptomatologia consisteix en febre alta, dolors musculars, mal de cap i de coll, malestar general i tos seca. Normalment produeix quadres benignes i autolimitats, però en algunes circumstàncies pot ocasionar complicacions, fonamentalment en persones grans o amb malalties de base.

Durant els mesos de més fred, a Catalunya es duu a terme el programa de vigilància Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya (PIDIRAC), que permet detectar precoçment l’epidèmia gripal i conèixer les característiques dels virus circulants. La informació obtinguda a partir d’aquest programa es recull setmanalment en el “Full informatiu de les infeccions respiratòries agudes“. La informació dels virus circulants observada per una xarxa global servirà de base per a l’elaboració de la vacuna antigripal de la temporada següent.

La campanya de vacunació antigripal es fa durant els mesos d’octubre i novembre i s’adreça als grups de població vulnerable i també als professionals sanitaris. Teniu a la vostra disposició la Guia tècnica per a la campanya de vacunació antigripal estacional. 

Comparteix: