Els Ecoparcs dins la política de residus actual

L’actual model de gestió de residus a Catalunya ha donat al nostre territori una idiosincràsia gens desitjable.Ha ubicat en el nostre territori més proper tres gras infraestructures de tractament finalista dels residus, tres grans infraestructures que contaminen l’aire que respirem, deterioren la nostre entorn i per tant la nostra qualitat de vida i posen en perill la nostra salut.

A Ripollet hi ha l’Ecoparc 2, una gran infraestructura que produeix les bales de residus falsament inerts que seran posteriorment incinerades a la Cimentera de Montcada (Asland-La Farge) i que omplen l’Abocador Elena de Cerdanyola. Totes tres infraestructures estan contaminant el medi i deteriorant la salut de les persones que vivim en aquestes contrades.

A més a més dels greuges sobre la salut i la destrucció del territori que generen, aquest model de gestió de residus malbarata milions de tones de materials que podrien haver sigut reciclats, perquè acaben en el tractament finalista,enterrats o cremats, quan se’ls podia haver seguit donant valor com a materials útils, mitjançant un altre model possible de gestió de residus. Perquè d’alternatives viables n’hi ha.

El dimecres dia 22 d’octubre, a les 19:30 hores, a la Casa de Cultura de Ripollet, se celebrarà un acte en què s’explicarà l’Estratègia Catalana cap el Residu Zero.L’Estratègia Catalana cap al Residu Zero és una iniciativa ciutadana, a la que s’hi han adherit, entre altres, empreses, entitats, municipis i universitats, que promou un canvi de model en els sistemes de producció i consum del nostre país amb l’objectiu de tancar els cicles de la matèria i l’energia. (http://estrategiaresiduzero.cat/).

A aquesta entitat estem adherides les plataformes ciutadanes de Cerdanyola, Ripollet i Montcada que lluitem per un canvi de model en la gestió dels residus amb l’objectiu que les infraestructures de tractament finalista de residus que tenim al nostre municipi no siguin necessàries ni aquí ni enlloc, i que siguin reconvertides en plantes de recuperació de materials.

A l’acte hi participaran:

Centre d’Ecologia i Porojectes Alternatius- CEPA

Plataforma antiincineració de Montcada

Plataforma Ecopac de Ripollet

Associació Cerdanyola Via Verda-Ecologistes de Catalunya

Convocatòria:
Dimecres, 22 Octubre, 2014 – 19:30
Comparteix: