Carta oberta de Compromís per Cerdanyola a la ciutadania i a Procés Constituent

El Compromís per Cerdanyola (CxC) agraeix de forma sincera la invitació estesa pel Procés Constituent de Cerdanyola (PCC) a les diferents trobades que s’han convocat per «abordar la confluència d’organitzacions, entitats i persones per canviar Cerdanyola».

publicConsiderem molt rellevant que la ciutadania s’autoorganitzi i sigui proactiva a l’hora de fer política i reclamar els seus drets fent-ho. Ens agrada, i així ho hem promogut des que el CxC va néixer, que la ciutadania debati, decideixi, elabori propostes i les defensi.

El CxC és només una eina de la ciutadania organitzada. Aquest és el nostre propòsit, dins i fora del consistori.

Per tal de fer valer aquests principis, el CxC ha estat, està i estarà obert a parlar amb tothom i en tot moment. Creiem que és el temps de la política, ara més que mai, i aquesta és diàleg.

Però, creiem que la proposta d’”abordar la confluència” del Procés Constituent de Cerdanyola no garanteix el principi d’autoorganització i proactivitat. No és el marc adequat per dialogar (va sorgir de dalt a baix i pressuposa objectius abans de debatre’ls) i respon a una lògica pre-electoral que fa impossible un diàleg sincer.

Així mateix, la crida ateny a forces que no participen dels principis de mobilització de la ciutadania organitzada, ans al contrari. Inclou forces i persones que han tingut responsabilitats de govern durant diferents mandats, fins avui dia. Forces que no han fet res, o massa poc, per evitar el patiment de la ciutadania i el que és més greu: han impulsat projectes de ciutat molt allunyats de la idea de “canviar Cerdanyola”, que, segurament amb bona intenció, proposa el Procés Constituent.

No podem confluir amb forces que han permès i tolerat la presència d’abocadors tòxics que posen en risc la salut de les persones. És més, creiem que aquestes forces i persones han perdut la confiança de la ciutadania.

Creiem que no s’escau confluir amb forces que impulsen macro-projectes comercials molt a prop de la mateixa zona contaminada (la Plana del Castell). I ho fan d’esquenes a la ciutadania, sense deixar-nos opinar. Des d’ens sense control democràtic com el Consorci Urbanístic per al desenvolupament del Centre Direccional. No podem confluir amb forces que posen parcel·les a la venda sense dir quan ni com es remeiaran els abocadors perillosos. I que anuncien macro-projectes comercials que sentenciaran de mort el petit comerç a la ciutat.

Parlem, és clar, d’Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida i Alternativa, que ha governat els darrers anys amb el PSC i abans amb altres fórmules i aliances, i que han estat incapaços ni de confluir ni de “canviar Cerdanyola”. Encara pitjor, han garantit que es dissenyin els projectes especulatius esmentats, que es pagui el deute il·legítim mes rere mes -escanyant les finances locals- i ha deixat que la ciutadania de Cerdanyola pateixi la crisi econòmica amb tota la seva virulència. Que han intentat impulsar una Ordenança de Convivència que castigava les persones, fins que la ciutadania els va aturar.

Això ni és confluir ni és “canviar Cerdanyola”. Per això mateix, una majoria de persones a l’assemblea del CxC, l’ens sobirà del Compromís, ha decidit declinar la invitació del Procés Constituent per al que s’ha anomenat «confluència».

CxC sempre i en tot moment ha volgut canviar Cerdanyola. No hem esperat a cap període pre-electoral per fer-ho, conscients que només la força de la gent organitzada ho podrà fer.En canvi, en els anys que portem de legislatura, no hem trobat cap mena de complicitat en aquest grup que ara forma part del govern de Cerdanyola.

Primer amb el PAS i després amb CxC hem cregut que els projectes polítics han d’estar falcats amb i pel poble. Per això treballem per la unió de persones i sensibilitats d’esquerres que aposten pel canvi social. Per la transformació profunda i l’empoderament popular. Dins i fora de l’Ajuntament.

Compromís per Cerdanyola (CxC)

Comparteix: