L’Ajuntament i els cursos d’anglès als treballadors

El passat mes de novembre l’Ajuntament va arribar a un acord amb l’acadèmia d’anglès Thames School of Languages per què els funcionaris que estan de cara al públic puguin adreçar-se en anglès a la comunitat estrangera.

Imatge: Thames School of Languages

Imatge: Thames School of Languages

L’objectiu del curs és ampliar el currículum dels treballadors i dotar-los de bona expressió oral i vocabulari en anglès per ajudar a les persones a un primer contacte amb el ciutadà estranger.

El curs, que té una durada de 40 hores repartides en dos dies a la setmana (1,5hores per dia) va començar el 15 de setembre amb l’assistència de 24 funcionaris de l’Ajuntament. El seu cost ha sigut de 1.600 euros, a raó de 35€ per hora. A tot això s’ha de sumar el cost del material.

Com es va seleccionar aquesta escola?

Per fer la selecció de l’escola que impartiria el curs, l’Ajuntament va demanar pressupost a una empresa de formació de Sabadell i a un altra de Cerdanyola. L’escola de Sabadell va proposar dues opcions: on line i/o presencial però sempre lligat als diferents nivells regulats per mòduls. La de Cerdanyola proposava que cada persona, segons el seu nivell assistís als cursos i nivells que tenen oberts i a les hores que ja tenen programades com acadèmia d’anglès. En els dos casos el pressupost es disparava. A aquestes dues pre-seleccions es va afegir l’acadèmia Thames School of Languages, amb seu a Cerdanyola, oferint un curs de 40 hores d’expressió oral i atenció al públic.

Aquestes tres possibilitats es van plantejar en la Comissió de Formació de l’Ajuntament i es va decidir, per pressupost, finalitat i contingut, realitzar el curs en l’acadèmia Thames School of Languages. Aquesta escola realitzarà dues edicions del curs, amb un pressupost total de 3.200 euros més IVA.

No s’ha comptat amb aturats

Entre totes les possibilitats de selecció, l’Ajuntament no ha volgut comptar amb l’opció de contractar aturats titulats universitaris especialitzats en anglès, mostrant així que continua sense apostar per la gestió directa ni per reduir la taxa d’atur a la ciutat.

Comparteix: