L’Ajuntament de Cerdanyola menteix a la PAH

La regidora Carmen Arché no apareix a la reunió que va prometer amb una afectada per la hipoteca i, de nou,  Serveis Socials no permet l’acompanyament a membres de la PAH.

No deixen entrar a membres de la PAH de Cerdanyola del Vallès

Després del ple de juliol la regidora de Serveis Socials, Carmen Arché, va reservar una data per parlar amb Miriam, afectada de la PAH. Segons la regidora, l’afectada hauria d’anar sola a la reunió, sense la companyia de cap membre de la PAH: “hi ha situacions determinades que s’han de visitar als tècnics en solitari, com és el cas de les afectades per les hipoteques o com quan anem al metge per rebre un diagnòstic o una prova”.

A continuació, adjuntem el fragment de l’acta del ple on Carmen Arché respon a Puri Palomar. (Apareix el nom de Laura Rodriguez, però en realitat el discurs el va fer Carmen Arché).

actapleAixò és tot el contrari del que recomanen fer des de la PAH: “anar sempre acompanyat”, i més similar als suggeriments de molts directius de bancs. No es juguen prou els afectats i afectades com per buscar tot el suport que considerin? En aquest sentit, Puri Palomar, portaveu de Compromís per Cerdanyola, va demanar a Carmen Arché que els afectats per les hipoteques puguin anar acompanyats per membres de la PAH amb l’objectiu de sentir-se més segurs.

Al següent vídeo es pot escoltar com dos membres de la PAH acompanyen a Miriam a la seva visita a Serveis Socials. A l’arribada, els tècnics els hi diuen que “tenemos una entrevista con Miriam, y la entrevista es con Miriam”, impedint així l’entrada als dos membres de la PAH. Per la seva part Miriam, l’afectada, recorda que al ple va demanar entrar acompanyada i que ella no vol fer-la sense el suport de la PAH.

Aquesta situació és incomprensible ja que, com hem exposat abans, Miriam va demanar anar acompanyada. Davant els impediments dels Serveis Socials, els membres de la PAH, juntament amb l’afectada, decideixen no realitzar la reunió.

No s’ha fet cap pla d’atac

Al mateix ple de juliol, Miriam denunciava que, al entrar al seu habitatge fa un any, aquest estava ple de plagues. Davant d’aquesta situació, va demanar ajuda a l’Ajuntament i aquest la va negar. Carmen Arché va dir que existeix un pla d’atac per actuar en aquestes situacions. A dia d’avui, dos mesos després, encara no s’ha fet l’actuació de neteja de plagues, malgrat existir un informe que alerta de la situació.

Al següent vídeo Miriam exposa el seu cas:

Carmen Arché no apareix

La regidora de Serveis Socials, Carmen Arché, va confirmar una reunió amb Miriam el passat mes de juliol. Al ple d’aquell mateix mes la regidora va dir textualment a Miriam: “me gustaria invitarte a que te sientes conmigo, con la técnica o técnico que te está llevando, las veces que sean y a las horas que sean” (…) “No tengo ningun problema con sentarme con quien sea porque es parte de mi trabajo”. Aquestes paraules van quedar en paper mullat. Carmen Arché va deixar plantada a Miriam i a la PAH de Cerdanyola, mostrant així una greu falta de responsabilitat i de la seva paraula.

Error a l’emissió durant la intervenció de Josefa

Durant la intervenció de Josefa, una altra afectada, es va produir un error quan el ple s’estava emetent per internet. Aquest error no es va poder subsanar a l’hora de publicar-ho al portal de Youtube de l’Ajuntament. Ara, gràcies a la col·laboració dels serveis de comunicació de l’Ajuntament de Cerdanyola, hem pogut recuperar l’audio de la seva intervenció.

En aquesta intervenció, Josefa demanava ajuda als serveis socials. El vídeo es talla justament quan aclarava que l’aplaçament del seu desnonament es va fer gràcies a la PAH, tot i els pocs recursos amb els que compta, contradient així la versió d’Arché.
S’ha de tenir en compte que els recursos que l’Ajuntament destina a Serveis Socials són molt reduïts, en comparació a d’altres grans inversions que es poden considerar com a no tant prioritàries, dificultant a treballadors i treballadores exercir la seva tasca que sovint es veu limitada per falta de personal i de pressupost.

A continuació es poden visualitzar els vídeos de la intervenció de Josefa (el publicat per l’Ajuntament està tallat). El segon, permet escoltar l’audio sencer.

 

Comparteix: